Επιχειρήσεις

Ποιοί διεκδικούν τα οδικά έργα 682 εκατ. σε Θεσ/νίκη και ΝΔ Πελοπόννησο


 Οι 4 μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες και δύο κοινοπραξίες με ελληνική συμμετοχή διεκδικούν τα δύο δημοπρατηθέντα μεγάλα οδικά έργα ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 682 εκατ. ευρώ, για τα οποία θα κατατεθούν προσφορές εντός του Δεκεμβρίου.

Οι δύο διαγωνισμοί αφορούν την μελέτη-κατασκευή και χρηματοδότηση της νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης και του οδικού άξονα ΝΔ Πελοποννήσου. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 20 Δεκεμβρίου.

Προσφορές και για τα δύο έργα θα καταθέσουν οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ/Ελλάκτωρ, Αβαξ, Intrakat και ο όμιλος Μυτιληναίος, που θα εμφανισθεί σε κοινοπραξία με την  ουγγρική Intertoll Europe στο πρώτο έργο και με την ιταλική Acciona Concesiones στο άλλο.

Η νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης είναι προϋπολογισμού 370 εκατ ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία υπερσύγχρονου αυτοκινητοδρόμου 13 χιλιομέτρων,, με 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας, 9 ανισόπεδους κόμβους, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Προβλέπεται ότι στην κατασκευή της θα απασχοληθούν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

Το δημοπρατούμενο “κομμάτι” του Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου είναι το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, μήκους 50 χιλιομέτρων, με συνολικό προϋπολογισμό 312 εκατ ευρώ. Το έργο θα βελτιώσει την ασφάλεια των οδικών υποδομών της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, συμβάλλοντας παράλληλα στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα