Ανακοίνωση της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία η παραγωγός Καλλιόπη Σεμερτζίδου δεν είναι μέλος του κόμματος από τις 5 Αυγούστου, ανέγνωσε ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, Μακάριος Λαζαρίδης. Όπως είπε ο κ. Λαζαριδης, σε ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΝΔ, Αλεξάνδρας Σδούκου, αναφέρεται ότι, με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, από τις 5 Αυγούστου «έχει ανασταλεί η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας στην κ. Καλλιόπη Σεμερτζίδου».
Νωρίτερα, σε ερώτηση της αναπληρώτριας εισηγήτριας και προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εάν παραμένει ενεργό μέλος της ΝΔ, η κ. Σεμερτζίδου απάντησε: «Δεν ξέρω να έχω διαγραφεί, δεν έχω ενημερωθεί». Σε επόμενη ερώτηση της κ. Κωνσταντοπούλου εάν πήγε να ψηφίσει με τον σύντροφό της στις πρόσφατες κομματικές εκλογές, είπε «δεν μπορέσαμε, είχαμε δουλειά».
Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, σημείωσε ότι ουδέποτε είχε ανακοινωθεί η αναστολή κομματικής ιδιότητα της κ. Σεμερτζίδου. «Αψευδής μάρτυρας αυτών, είναι ότι η ίδια επιβεβαίωσε, πρώτον ότι δεν της ζητήθηκε ουδέποτε η παραίτηση της από τη θέση της συντονίστριας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Κοινοτικών Επιδοτήσεων στη Γραμματεία Αγροτικού της ΝΔ, και δεύτερον, ότι η ίδια δήλωσε ότι, βεβαίως παραμένει μέλος και στέλεχος της ΝΔ. Κατά συνέπεια, είναι αδιανόητο να έρχονται εδώ και να λέγονται ψεύδη. Η ανακοίνωση της κ. Σδούκου έχει την αξία της εφεξής, ωστόσο, η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Άλλωστε η κ. Σεμερτζίδου είναι εδώ να επιβεβαιώσει "του λόγου ημών το αληθές"», τόνισε η κ. Αποστολάκη.
Σημειώνεται ότι οι εισηγητές των κομμάτων, με παρεμβάσεις τους, ζήτησαν την κλήση του συντρόφου της κ. Σεμερτζίδου, Χρήστου Μαγειρία, για κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή, το συντομότερο δυνατόν.
Η συνεδρίαση διεκόπη για 10 λεπτά με τον πρόεδρο της επιτροπής, Ανδρέα Νικολακόπουλο, να λέει ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διαταράσσει τις εργασίες της με συνεχείς διακοπές.