Νέο Επιχειρείν

Πρόσκληση συμμετοχής στο RG Challenge19: Start-ups θα εκπαιδευτούν στην προσέλκυση επενδυτών


Την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για συμμετοχή διεθνών και ελληνικών επιχειρηματικών ομάδων στο RG Challenge19 δημοσίευσε το Reload Greece στην ιστοσελίδα του. Αυτό το έντονο 11ήμερο ‘πρόγραμμα επιταχυντής’ στο Λονδίνο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, θα υποστηρίξει 15 start-ups με σκοπό να εκπαιδευτούν στην προσέλκυση επενδυτών.

Οι start-ups θα εργαστούν πάνω στις επιχειρηματικές προτάσεις και σχέδιά τους με περισσότερους από 50 παγκόσμιου υψηλού προφίλ μέντορες και επίδοξους επιχειρηματίες διαφόρων τομέων. Οι κορυφαίοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί μέντορες του Reload Greece, οι οποίοι προέρχονται από εταιρείες όπως η IBM, η Unilever, η PwC, η Credit Suisse και το London Business School, θα υποστηρίξουν τις νεοφυής εταιρίες ώστε να βελτιώσουν το επιχειρηματικό μοντέλο, τη στρατηγική και τα χρηματοοικονομικά τους στοιχεία, καθώς και τις ικανότητες τους στην προσέγγιση επενδυτών. 

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις για το βρετανικό επενδυτικό οικοσύστημα και θα εκπαιδευτούν στο να προσελκύσουν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής τους. Οι start-ups θα ωφεληθούν από 1:1 συναντήσεις με επιλεγμένους επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επιχείρησή τους και θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε μια ομάδα επενδυτών στην τελική Dragons 'Den εκδήλωση με σκοπό να κερδίσουν βραβεία και δώρα.

Οι αιτήσεις έχουν τώρα ξεκινήσει για τις start-ups με ένα MVP (Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν) και μια σύνδεση με την Ελλάδα. Το Reload Greece ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη λήψη αιτήσεων από εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και υψηλής τεχνολογίας στον τομέα του τουρισμού, της γεωργίας, της ναυτιλίας, της χρηματοδότησης, της ιατρικής, της εκπαίδευσης και της αεροδιαστημικής, και μια AI (τεχνητή νοημοσύνη), Big Data ή Virtual Reality οπτική θα αποτελούσε πλεονέκτημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βραβευμένος νικητής του Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) θα έχει εγγυημένη και άμεση πρόσβαση στο RG Challenge19. Στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών του Reload Greece για την υποστήριξη της καινοτομίας και την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου, το πρόγραμμά μας θα συνεχίσει τις συνεργασίες με βασικούς συντελεστές της Ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, όπως προγράμματα επιτάχυνσης και διαγωνισμούς πανεπιστημίων και άλλων φορέων. 

Οι αιτήσεις για το RG Challenge 19 κλείνουν στις 2 Απριλίου 2019 και μετά από μια λεπτομερή διαδικασία επιλογής, το Reload Greece θα καταλήξει στην επιλογή των 15 ομάδων με μέγιστο αριθμό 3 συμμετεχόντων ανά ομάδα.

Βραβευμένη νικήτρια ομάδα του RG Challenge18 του περασμένου έτους ήταν η πρωτοποριακή tech start-up Entomics, που μετατρέπει τα οργανικά απόβλητα σε ζωοτροφές υψηλής αξίας χρησιμοποιώντας έντομα ως μηχανή βιομετατροπής. Αφού κέρδισε το έπαθλο των £5,000, μαζί με ένα εξάμηνο συμβόλαιο με τον χώρο γραφείων του Central Working στο Λονδίνο και τρείς συνεδρίες με την δικηγορική εταιρία Joelson Law, η start-up κατάφερε να αποκτήσει σημαντικές επενδύσεις και να αυξήσει τα μέλη της κατά 9 άτομα.

Ο Φώτης Φωτιάδης, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας στην Entomics, αναφέρει: ‘’Το RG Challenge18 ήταν πραγματικά μια εκπληκτική εμπειρία. Όλοι οι μέντορες μας βοήθησαν να εξελιχθούμε και είναι σπουδαίο να δουλεύεις με άλλες start-ups, καθώς είχαμε την δυνατότητα να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον, ενώ το βραβείο μας βοήθησε να επιταχύνουμε τη διαδικασία πρόσληψης’’.

Η Κατερίνα Σαντίκου, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Workathlon και βραβευμένη νικήτρια του RG Challenge17, που συμμετείχε μέσω της συνεργασίας του Reload Greece με το Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει: ‘’Μέσω του RG Challenge17 εξασφαλίσαμε το μεγαλύτερο κομμάτι της χρηματοδότησής μας και έκτοτε η ομάδα μας έχει αυξηθεί σε 9 υπαλλήλους πλήρης απασχόλησης, και αναμένουμε περισσότερη από 1000% ανάπτυξη ετησίως. Η χρηματοδότηση μας προέκυψε μετά την νίκη μας στο Reload Greece Challenge, και τώρα έχουμε περισσότερη από 400% αύξηση των εσόδων μας χρόνο με τον χρόνο και έχουμε ήδη επεκταθεί σε νέες αγορές. Έμαθα πολλά στο RG Challenge, εκπαιδεύτηκα στην αποτελεσματική παρουσίαση της επιχείρησης μου σε επενδυτές, γνώρισα απίθανους ανθρώπους – ιδρυτές και μέντορες – και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ομάδες μεντόρων και επενδυτών που με βοηθάνε ακόμη και σήμερα. ‘’

Επιχειρήσεις που συνδέονται με την Ελλάδα θα εκπαιδευτούν πάνω την πρόσβαση τους στην βρετανική αγορά και στην επενδυτική κοινότητα, στην δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων και στην επιτυχή παρουσίαση των επιχειρήσεων τους σε ομάδες επενδυτών.

Αν έχετε μια επιχείρηση που επιλύει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα ή συνδέεται με την Ελλάδα και δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στη χώρα, αυτή είναι η ευκαιρία  να οδηγήσετε την start-up σας στο επόμενο επίπεδο. Συνδεθείτε με τους επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, με πάνω από 50 κορυφαίους επαγγελματίες μέντορες και επίδοξους επιχειρηματίες  στο RG Challenge19!

Ακούστε περισσότερα για το πρόγραμμα

Κάντε αίτηση στο RG Challenge19

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης