Οι ηλεκτρονικοί και διαδικτυακοί κίνδυνοι έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις που δεν μπορούν πλέον να ενταχθούν σε μία κατηγορία λόγω της πολυπλοκότητας τους. Ακόμα και ένα ανθρώπινο λάθος μπορεί να ανοίξει την πόρτα σους κυβερνοεγκληματίες.
Παραλείψεις στην σωστή κρυπτογράφηση των αρχείων, ελλιπή μέτρα ασφαλείας, μεταφορά εμπιστευτικών αρχείων σε μη ασφαλή μέσα, όπως USB, κτλ μπορεί να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα σε μία επιχείρηση.
Στο πλαίσιο αυτό ο νέος Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, GDPR επιχειρεί να βάλει φρένο σε ατασθαλίες επιβάλλοντας πολύ αυστηρούς κανόνες που οι επιχειρήσει καλούνται να εφαρμόσουν, και πολύ αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.
Ετσι, το νέο καθεστώς επιβάλλει πρόστιμο 4% του παγκοσμίου ετησίου κύκλου εργασιών του προηγούμενου οικονομικού έτους ή 20 εκατ. ευρώ … ότι είναι υψηλότερο. Πρόστιμο ως 2% ή 10 εκατ. ευρώ για υποχρεώσεις του υπευθύνους επεξεργασίας – ελλιπή σχεδιασμό ασφάλειας συστημάτων. Αλλά και άλλες κυρώσεις από τους συμπληρωματικούς νόμους εναρμόνισης που θα ψηφιστούν από τα κράτη μέλη.
Συγκρίνοντας το παλαιό καθεστώς: Οι διοικητικές κυρώσεις ήτο έως 150 χιλιάδες ευρώ. Οι ποινικές κυρώσεις, κάθειρξη έως 10 έτη ανάλογα με το αδίκημα. Και για αστική ευθύνη, το ελάχιστον 10 χιλιάδες ευρώ.
Ελ. Ερμ
ΕΥΖην
Ελλειπτικό ή στατικό ποδήλατο; Ποιο προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα;
Εάν ασκείστε για να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία και τη φυσική σας κατάσταση συνολικά, το πιθανότερο είναι ότι στο γυμναστήριό σας έχετε την επιλογή και του ελλειπτικού κ ...