Το μινι ράλι συνεχίζεται στο χρηματιστήριο με αλλαγή σκυτάλης, η οποία έχει περάσει από τις τράπεζες στα εμποροβιομηχανικά blue chips. Σε περιοχές βραχυχρόνιων αντιστάσεων οι βασικοί δείκτες, ενώ τα βραχυχρόνια κέρδη είναι υψηλά και αποτελούν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις, που μπορεί να ανακόψουν την ανοδική κίνηση. Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές, εκτιμώντας ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ιδιίετρα θετικές και ότι αν υπάρξει διόρθωση στο ΧΑ, θα είναι πρόσκαιρη και μικρού εύρους.
Οπως επισημαίνουν, η ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων ομολόγων στα προ κρίσης επίπεδα δείχνει ότι έχει αποκατασταθεί πλέον η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Θα υπάρξει λοιπόν επιταχυνόμενη εισροή κεφαλαίων σε ελληνικά assets, με βασική κατεύθυνση το χρηματιστήριο.
Το εισρέον φρέσκο χρήμα είναι ήδη η βασική κινητήρια δύναμη της αγοράς. Μέχρι τώρα κατευθύνονταν κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες έχουν σημειώσει μέση άνοδο περίπου 26% σε μηνιαία βάση.
Τώρα το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχέεται σε μεγάλη γκάμα blue chips - κυρίως σε βιομηχανικές ρταιρείες που θα ωφεληθούν άμεσα από την ανάκαμψη της οικονομίας.
Για τις τραπεζικές μετοχές στελέχη μεγάλων ΑΧΕ επισημαίνουν ότι παραμένουν στις πρώτες γραμμές της λίστας επιλογών ξένων χαρτοφυλακίων, αλλά η δυναμική τους έχει ανακοπεί προσωρικά, λόγω της ρευστοποίησης βραχυχρόνιων κερδών. Σήμερα ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί και η προγραμματισμένη δημοπράτηση μεγάλου πακέτου μετοχών Eurobank (περίπου 5 εκατ. τμχ).
Λόγω της δημοπράτησης η Eurobank ξεκίνησε με απώλειες, που επηρέσαν και τις άλλες μετοχές του κλάδου.
Αυτή την ώρα ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,10%, λόγω των απωλειών της Eurobank (-1,8%) και της Alpha (-0,20%). Με θετικό πρόσημο η Πειραιώς (+1,9%), η Attica (+2,7%) και η Εθνική (+0,6%).
Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,35% στις 778 μονάδες, ενώ ο FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 1,40% στις 2.026 μονάδες.
Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips όλες ι μετοχές κινούνται ανοδικά. Ελλάκτωρ +5,2%, ΔΕΗ +4,1%, Φουρλής +3,8%, Coca -Cola και Motor Oil +3%, ΕΛΠΕ και Τιτάν +2,7%