Επιχειρήσεις

Τελευταία προσπάθεια διάσωσης και εξυγίανσης της Folli Follie


Τη συναίνεση ομολογιούχων δανειστών της ζητά η  Folli Follie, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης-εξυγίανσης, σε μιά τελευταία προσπάθεια να παραμείνει “όρθια” και να συνεχίσει τις δραστηριότητες της.

Ενώ η περίοδος προστασίας από τους πιστωτές της λήγει στις 6 Δεκεμβρίου, η εταιρεία συγκαλεί στις 9 Δεκεμβρίου έκτακτες συνελεύσεις ομολογιούχων δανειστών της, από τους οποίους θα ζητήσει να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους κατόχους των ληξιπρόθεσμων εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων (ποσού 249,5 εκατ. ευρώ, επιτοκίου 1,75%, λήξεως 2019) και των ομολόγων σε ελβετικό φράγκο (150 εκατ. επιτοκίου 3,25%, λήξεως 2021). Αντίστοιχες συναινέσεις θα ζητηθούν εν συνεχεία από τους κατόχους των ομολόγων Schuldschein (ποσού 31 και 20 εκατ. ευρώ, λήξεως 2021).
Εάν οι δύο πρώτες γενικές συνελεύσεις ομολογιούχων δώσουν έγκριση, θα συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό πιστωτών για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία θα υποβληθεί προς επικύρωση στο Πολυμελές ΠρωτοδικείουΑθηνών.

Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από το αμερικανικό private equity fund Arena, έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών. Εξασφάλιση αποτελεί το ακίνητο του Μινιόν, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που παραμένει ελεύθερο δεσμεύσεων.

Ο πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της  Folli Follie Γεώργιος Σάμιος δήλωσε δήλωσε ότι η έγκριση από τους ομολογιούχους θα είναι «το σημαντικότερο έως τώρα βήμα στην πορεία για την εξυγίανση και διάσωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας και του ομίλου της. Εφόσον επιτευχθούν οι απαιτούμενες συναινέσεις των ομολογιούχων πιστωτών, η εταιρεία θα μπορέσει να προχωρήσει στην χρηματοοικονομική και λειτουργική της εξυγίανση. Ήδη έχουμε επιδείξει αξιοσημείωτη αντοχή εν καιρώ πανδημίας και η υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης θα αποτελέσει το επιστέγασμα των προσπαθειών».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα