Το ντοκιμαντέρ «Συνύπαρξη, λέμε τώρα!» της Άμπερ Φάρες κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με χρηματικό έπαθλο 12.000 ευρώ. Η ταινία, που διερευνά την ισότητα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ξεχώρισε για την αυθεντικότητα και την πολιτική της προσέγγιση.
Ο Αργυρός Αλέξανδρος απονεμήθηκε στο «Λευτεριά στον Λέοναρντ Πελτιέ», ενώ ειδική μνεία έλαβε το «Παιδί της σκόνης» της Βερόνικα Μλιτσέβσκα.
Στην κατηγορία Νέων Δημιουργών, ο Χρυσός Αλέξανδρος πήγε στο «Πώς να χτίσεις μια βιβλιοθήκη», ενώ στον Film Forward, το βραβείο κέρδισε το «Ατελείωτη Κούκι». Στο τμήμα Immersive, το βραβείο απονεμήθηκε στο «Το γλυκό τέλος του κόσμου!».
Το Βραβείο Podcast κέρδισε το «Τυφλή γοητεία», ενώ το βραβείο LGBTQI+ απέσπασε το «GEN» του Τζανλούκα Ματαρέζε. Το Βραβείο Προσβασιμότητας δόθηκε στο «Βίκτορ» του Ολιβιέ Σαρμπίλ.
Η ΕΡΤ τιμώντας την καλύτερη ελληνική παραγωγή, βράβευσε το «Σμιλεμένες ψυχές» του Σταύρου Ψυλλάκη. Το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πήγε στο «Συνύπαρξη, λέμε τώρα!», ενώ το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας στο «Λευτεριά στον Λέοναρντ Πελτιέ».
Τα βραβεία Κοινού κατέκτησαν ταινίες όπως το «Όταν η Ισλανδία μπήκε στον πάγο» και το «Εδώ μιλάνε για λατρεία».