Αγορές

Χρηματιστήριο: Ντέρμπι στις 900 μονάδες


Θετικό κλίμα διαμορφώνεται σήμερα στις αγορές, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενη κατάρρευση του κινεζικου κολοσσού Evergrande, ενώ από τη Fed δόθηκε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να περιορίσει άμεσα τις αγορές ομολόγων, με τις οποίες  διοχετεύει ρευστότητα στο σύστημα.

Κέρδη της τάξεως του 1% καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες. Το ΧΑ ακολουθεί με μικρότερα κέρδη, τα οποία όμως σταδιακά ψαλιδίζονται. Στην περιοχή των 900 μονάδων επέστρεψε ο ΓΔ, έχοντας "τεστάρει"τη στήριξη στις 887 μονάδες, που αποδείχθηκε ισχυρή.

Διιστάμενες οι απόψεις των αναλυτών για την περαιτέρω πορεία της ελληνικής αγοράς σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Επικρατέστερο σενάριο η συνέχιση της συσσώρευσης μεταξύ 905-887 μονάδων, με αυξανόμενη μεταβλητότητα.

Οπως επισημαίνεται σε αναλύσεις, η αγορά χρειάζεται τώρα νέους καταλύτες για να αποκτήσει κατεύθυνση - και αυξημένο τζίρο για να κινηθεί ανοδικά.

Η συναλλακτική κίνηση ήταν έντονη την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, αλλά στη συνέχεια ατόνησε. Μετά από τρεις ώρες συναλλαγών ο συνολικός τζίρος είναι 22,7 εκατ. ευρώ.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες σημείωσαν υψηλά ημέρας στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης και στη συνέχεια κινούνται σε τροχιά αργής διολίσθησης.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε +0,93% στις 902,66 μονάδες. Τώρα βρίσκεται στις 898,7 με κέρδη 0,50%. 

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,55%, στις 2.169,2 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό ημέρας +1,19% και τώρα βρίσκεται στα χαμηλά ημέρας, με κέρδη 0,63%. Σε τροχικά ανάκαμψης παραμένει η Attica Bank, κερδίζοντας 3%. Ακολουθούν Τρ. Ελλάδος +1,5%, Alpha +1,4%, Eurobank +0,8%, Πειραιώς +0,3%. Στο κόκκινο η Εθνική (-0,6%).

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγείται η ΜΠΕΛΑ/Jumbo με +1,8%. Ακολουθούν ΟΤΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή  +1,2%, ΔΕΗ +0,9%, Ελλάκτωρ +0,7%. Με απώλειες ΕλβαλΧαλκόρ -1,2%, Βιοχάλκο -0,9%, Σαράντης και Lamda -0,4%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης