Χρηστικά

Ακίνητα: Αυτόματο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών με τις εμπορικές


Ενώ προχωράει η διαδικασία για την ένταξη στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών κι άλλων περίπου 2.000 περιοχών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αυτόματη  (ανα)προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές.

Με δεδομένο ότι σε μερικούς μήνες όλες οι περιοχές της χώρας θα αποκτήσουν αντικειμενικές αξίες, κρίνεται απαραίτητο από τους ιθύνοντες του ΥΠΟΙΚ να καθιερωθεί ένα σύστημα αυτόματης προσαρμογής των φορολογικών τιμών με τις αντίστοιχες που «προσδιορίζονται» από την αγορά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσω του νέου συστήματος θα καταγράφονται πλήρως όλες οι μεταβολές, είτε είναι αυξήσεις είτε είναι μειώσεις, στις εμπορικές τιμές των ακινήτων, ούτως ώστε να αναπροσαρμόζονται αυτομάτως και οι αντικειμενικές.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα εποπτεύει όλες τις κινήσεις, τάσεις και μεταβολές που λαμβάνουν χώρα στην κτηματαγορά και αφορούν συμβόλαια, μισθώματα, καθώς και άλλα αντίστοιχα στοιχεία. Βάσει αυτών αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ακινήτων, θα γίνεται η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα