Αγορές

Άνοδος στην τιμή του Bitcoin – Ξεπέρασε τις $40.000 φτάνοντας σε νέο μέγιστο


Η άνοδος στην τιμή του Bitcoin έγινε για ακόμη μια φορά το επίκεντρο της αγοράς κρυπτονομισμάτων και γενικά του επενδυτικού χώρου. Καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις 40.000 δολάρια το Bitcoin (BTC) σημείωσε μια από τις υψηλότερες τιμές εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην αύξηση της τιμής αυτής και τι προβλέπεται για το επερχόμενο χρονικό διάστημα; Ποιες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή; Πάμε να δούμε αναλυτικές πληροφορίες…

Επενδύσετε στο κρυπτονόμισμα με τις μεγαλύτερες προοπτικές - Bitcoin ETF Token

Άνοδος στην τιμή του Bitcoin – Ποιοι παράγοντες οδήγησαν σε αυτή;

Ρίχνοντας μια ματιά στις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η τιμή του Bitcoin ανέβηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις 40 χιλιάδες δολάρια, φτάνοντας συγκεκριμένα πάνω από 41.800$.

Bitcoin price

Οι παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σημαντική αυτή ανοδική πορεία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος της αγοράς, είναι αρκετοί. Αν και σε προηγούμενα μας άρθρα έχουμε μιλήσει εκτενώς για τους παράγοντες αυτούς και είχαμε προβλέψει αυτή την άνοδο στην τιμή του Bitcoin, πάμε να τους ξαναδούμε.

Αισιοδοξία γύρω από την έγκριση του Bitcoin ETF

Η επικείμενη έγκριση των Spot Bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), έχει οδηγήσει σε μεγάλη αισιοδοξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Η έγκριση ενός spot bitcoin ETF θα μπορούσε να ανοίξει τις πύλες για νέα κεφάλαια στον τομέα των crypto, καθώς οι επενδυτές θα αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση μέσω των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Bitcoin Halving

Θεωρούμε ότι ένας ακόμη παράγοντας που οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση του Bitcoin, είναι και το επερχόμενο Bitcoin Halving τον Απρίλιο του 2024. Κατά το γεγονός αυτό, ο ρυθμός εξόρυξης νέων Bitcoin θα μειωθεί στο μισό, αυξάνοντας περισσότερο την σπανιότητα των κρυπτονομισμάτων BTC.

Bitcoin

Αναμονή της μείωσης των επιτοκίων των ΗΠΑ

Ένας μεγάλος ενθουσιασμός οφείλεται και στις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων των ΗΠΑ, γεγονός που έχει ενισχύσει το συνολικό κλίμα της αγοράς. Οι επενδυτές συχνά στρέφονται σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας ή όταν οι παραδοσιακές αγορές υφίστανται αλλαγές στα επιτόκια.

Bitcoin ETF Token - Μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία

Εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης και της ανόδου στην τιμή του Bitcoin, αρκετοί είναι οι επενδυτές που εξετάζουν και άλλα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα. Σίγουρα, τα αμέσως επόμενα πιο δημοφιλή crypto coins, τα Ethereum δηλαδή και το Solana, είναι εκείνα που ακολουθούν θα δεχτούν μια σημαντική άνοδο.

Ωστόσο, όπως ιστορικά έχει αποδείξει αρκετές φορές η αγορά, οι συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα την κυκλοφορία νέων καινοτόμων έργων. Μάλιστα, ένα καινούριο κρυπτονόμισμα παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές κέρδους, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής εκκίνησης.

Αυτή τη στιγμή, το Bitcoin ETF Token (BTCETF) πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες προπωλήσεις κρυπτονομισμάτων για το 2023, αφού έχει συγκεντρώσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό σε κεφάλαια. Κάτι που φυσικά αντανακλά την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτησή του και το έντονο ενδιαφέρον της κοινότητας crypto.

BTCETF

Όχι άδικα θα λέγαμε, αφού το Bitcoin ETF αξιοποιεί έναν καινοτόμο αποπληθωριστικό μηχανισμό, ο οποίος συνδέεται με διάφορα ορόσημα του Bitcoin και των Spot ETFs. Σε κάθε ένα από τα 5 ορόσημα που περιλαμβάνει το έργο, η συνολική διαθεσιμότητα BTCETF μειώνεται κατά 5%, φτάνοντας στο 25% όταν ολοκληρωθούν όλα.

Επιπρόσθετα, κάθε ορόσημο συνοδεύεται και από μια μείωση 1% στον φόρο πώλησης. Ξεκινώντας από 5%, ο φόρος θα εκμηδενιστεί όταν ολοκληρωθούν όλα τα ορόσημα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να συμμετέχετε στη προπώληση ενός από τα κρυπτονομίσματα που θα ανέβουν σε τιμή κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Αγορά Bitcoin ETF Token

Τελικά συμπεράσματα

Η αισιοδοξία σίγουρα φαίνεται να έχει επανέλθει στην αγορά κρυπτονομισμάτων, κάτι που γίνεται εμφανές τόσο από την άνοδο στην τιμή του Bitcoin, όσο και στον αυξανόμενο ρυθμό επενδύσεων σε διάφορα κρυπτονομίσματα.

Μάλιστα, το Ethereum που επίσης κατάφερε να φτάσει στο μέγιστό του για φέτος, καθώς και το Solana, φαίνεται να αποτελούν από τις πιο δημοφιλείς επιλογές μεταξύ των επενδυτών.

Ωστόσο, μεγάλη προσοχή στρέφεται και σε νέα καινοτόμα εγχειρήματα, τα οποία παρουσιάζουν προοπτικές για πολύ μεγαλύτερα κέρδη, όπως το Bitcoin ETF Token.

Αγορά Bitcoin ETF Token

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα