Επιχειρήσεις

Απαξιώνεται η MIG- Βουλιάζει η μετοχή της, νέο ιστορικό χαμηλό


Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται η MIG, ναυαρχίδα του κολοσσιαίου επιχειρηματικού ομίλου που είχε δημιουργήσει ο εκλιπών Ανδρέας Βγενόπουλος. Καθώς εδραιώνεται στην αγορά η εκτίμηση ότι η εταιρεία δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις πουλώντας θυγατρικές και συμμετοχές (Vivartia, Attica Group κλπ), η μετοχή της καταποντίζεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η πτωτική πορεία της συνεχίζεται σήμερα με μεγάλο όγκο συναλλαγών, καθώς μεγαλομέτοχοι και επενδυτικά χαρτοφυλάκια ρευστοποιούν για να περισώσουν ό,τι μπορούν, ενώ επίδοξοι κερδοσκόποι αγοράζουν ποντάροντας σε αντίδραση-ανάκαμψη.

Αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 6% στα 0,0245 ευρώ (100 μετοχές αξίζουν μόλις 2,45 ευρώ!). Νωρίτερα έχανε έως 14,6%, υποχωρώντας στα 0,0222 ευρώ.

Με αυτές τις τιμές, ο πάλαι ποτέ επενδυτικός κολοσσός του Ανδρέα Βγενόπουλου, στον οποίο έχουν επενδυθεί πάνω από 2,5 δισ. ευρώ,  αξίζει στο χρηματιστήριο κάτι λιγότερο από 23 εκατομμύρια!

Το πρόβλημα μεγαλώνει για την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι μεγαλύτερος μέτoxος και πιστωτής της MIG. Σε οποιαδήποτε εξέλιξη όσον αφορά την τύχη της MIG, της Vivartia και των άλλων εταιρειών του ομίλου, είναι απίθανο έως παντελώς αδύνατο να μπορέσει η τράπεζα να πάρει πίσω τα δάνεια που έχει δώσει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης