Επικαιρότητα

Αποζημίωση $900(!) εκατ. για βιασμό θα πληρώσει ο Αλκης Δαυϊδ της Coca-Cola 3Ε


"Τρίτη και φαρμακερή": Μετά από δύο καταδικαστικές αποφάσεις για βιασμό γυναικών υπαλλήλων του, έρχεται μιά τρίτη που είναι πραγματικό οικονομικό χαστούκι, ακόμα και για έναν δισεκατομμυριούχο όπως ο Αλκης Δαυίδ (φωτο).

 Ο γόνος τη οικογένειας Δαυίδ-Λεβέντη που ελέγχει τον επιχειρηματικό κολοσσό Coca-Cola 3Ε, καλείται να πληρώσει αποζημίωση ...900 εκατομμυρίων δολαρίων σε πρώην υπάλληλο του που προσέφυγε στα δικαστήρια κατηγορώντας τον ότι τη βίασε.

 Η απόφαση εκδόθηκε από δικαστήριο του Λος Αντζελες, το οποίο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, λαμβάνοντας υπόψη και τον προγενέστερο βίο του: Ο Αλκης Δαυίδ έχει καταδικαστεί άλλες δύο φορές για βιασμό υπαλλήλων του και υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις περίπου 70 εκατ. δολ

. Για μία από αυτές τις υποθέσεις που αρνήθηκε να καταβάλει την επιδικασθείσα αποζημίωση, βγήκε πέρυσι σε πλειστηριασμό η βίλα του στις Σπέτσες. Η Λορίν Ριβς που τον είχε καταγγείλει και δικαιώθηκε στο δικαστήριο, τον «κυνήγησε» μέχρι την Ελλάδα, προχωρώντας σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Στην τρίτη υπόθεση για την οποία επιδικάστηκε αποζημίωση 900 εκατ. ευρώ, η παθούσα είπε στο δικαστήριο ότι βιάστηκε πολλές φορές και μάλιστα σε μιά χρονική περίοδο που ο κληρονόμος της "ελληνικής" Coca-Cola ήταν υπόδικος για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού.

Ο Αλκης Δαυίδ (παλιά φωτο) είναι ένας από τους κληρονόμους της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας, αλλά δεν συμμετέχει στη διοίκηση της Coca-Cola 3Ε (Coca-Cola HBC). Ασχολήθηκε με δικές του μπίζνες στη βιομηχανία του θεάματος και έγινε γνωστός για την εταιρεία του Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα νεκρών διασημοτήτων και προσφέρει επίσης υπηρεσίες streaming στο Διαδίκτυο.

Αλκης Δαυίδ, παλιά φωτο

Ζώντας εντελώς αντισυμβατικά βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με τον νόμο και τα δικαστήρια.

Πέρυσι  συνελήφθη στο νησί Άγιος Χριστόφορος της Καραϊβικής, όπου προσγειώθηκε με το ιδιωτικό του τζετ μεταφέροντας κάνναβη αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο αεροπλάνο υπήρχαν επίσης 5.000 φυτά κάνναβης, για τα οποία δήλωσε ότι επρόκειτο να καλλιεργήσει σε μία νόμιμη φυτεία κάνναβης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα