Επιχειρήσεις

Creta Farms: Κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές επενδυτών


Σήμερα είναι προγραμματισμένο, στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων επενδυτών για την Creta Farms, η οποία βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Τις τελευταίες ώρες πιθανολογείται ότι τρία ή τέσσερα επενδυτικά σχήματα από τα συνολικά 6 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία, εκτός διεκδίκησης αναμένεται να βρεθεί η εταιρεία ΝΙΚΑΣ (ελεγχόμενη από την Chipita), η οποία ήδη κερδίζει μερίδια από την συρρίκνωση των διαθέσιμων αποθεμάτων της Creta Farms και την ουσιαστική απόσυρσή της από τα ράφια λόγω ελλείψεων.

Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν να απομακρύνεται και το ενδιαφέρον του fund H.I.G. Πέραν των δύο επενδυτών που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός από την όλη διαδικασία, εκτιμάται πως στην τελική φάση με την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς θα βρεθεί ο επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου μέσω της εταιρείας SCD Group Ltd (η πρότασή του υποστηρίζεται από τον Κ. Δομαζάκη), η η Lime Capital Partners (συνδέεται με τη Strategic Initiatives Foods που ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη), ο Δ. Βιντζηλαίος της Impala Invest BV (ελέγχει την αλλαντοβιομηχανία Λακωνική) και, ενδεχομένως, ομάδα επενδυτών από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις