Οικονομία

Ενριά: Οι τράπεζες στην ΕΕ δεν λαμβάνουν σοβαρά τους κινδύνους


Την άποψη πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν παίρνουν αρκετά σοβαρά τους διαφαινόμενους οικονομικούς κινδύνους, αφού «απολαμβάνουν τα οφέλη για την τόνωση των εσόδων τους» που ήρθαν από τα υψηλότερα επιτόκια, εξέφρασε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Αντρέα Ένρια.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος, σύμφωνα με το Bloomberg, τόνισε: «Υπάρχει μια ορισμένη απροθυμία από την πλευρά των τραπεζών να συμμετάσχουν σοβαρά σε εποπτικές συζητήσεις» για τους οικονομικούς κινδύνους, ενώ συμπλήρωσε πως «αυτή η στάση είναι απαράδεκτη επειδή η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εξελίσσεται σε ένα επίμονο και πλήρως μακροοικονομικό σοκ» και ζήτησε αυξημένη προσοχή.

«Οι εκτιμήσεις μας για την πιθανή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εκ των υστέρων αποδείχθηκαν, τουλάχιστον, υπερβολικά απαισιόδοξες. Μπορεί να έχουμε την ίδια μοίρα με το αγόρι που φώναξε "λύκος" στον μύθο του Αισώπου. Μπορεί να εξαπλώνεται μια τάση στις τράπεζες να απορρίπτουν τις εκκλήσεις των εποπτών τους για σύνεση ως αδικαιολόγητο συντηρητισμό» είπε και  μίλησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο δανεισμός σε χρεωμένες εταιρείες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα