Οικονομία

Μπλόκο στις παράνομες εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ με νέο Μητρώο


Σε «Μαύρη λίστα» για χρόνια όσοι κάνουν εισαγωγές αυτοκινήτων χωρίς να εγγραφούν στο Μητρώο και δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ

Μπλόκο στις παράνομες εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, επιχειρεί βάλει η ΑΑΔΕ, με τη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Εμπόρων, που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις σχολάζουσες κληρονομιές που βρίσκεται στη Βουλή.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει οριστικά την «κερκόπορτα» του λαθρεμπορίου και τη διαφυγή του ΦΠΑ στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εισαγωγής, φαινόμενο που στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως στα δημόσια ταμεία.

Πρόσφατες είναι οι μεγάλες υποθέσεις που εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τις παράνομες εισαγωγές μεταχειρισμένων από ευρωπαϊκές χώρες.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή εισάγει για πρώτη φορά υποχρεωτικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Μεταπωλητών Μεταχειρισμένων Μεταφορικών Μέσων στην ΑΑΔΕ, βάζοντας τέλος στην ανεξέλεγκτη χρήση του ειδικού καθεστώτος περιθωρίου κέρδους.

Ειδικότερα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου:

  • Στο μητρώο αυτό καταχωρίζονται και τηρούνται τα στοιχεία των φυσικών ή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, τα οποία, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, αποκτούν, είτε από το εσωτερικό της χώρας, είτε από άλλα κράτη μέλη και παραδίδουν μεταχειρισμένα μεταφορικά μέσα.
  • Τα προς καταχώριση στοιχεία είναι μόνο το ονοματεπώνυμο φυσικού προσώπου ή επωνυμία νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας και ο αριθμός φορολογικού μητρώου τους.
  • Καθίσταται υποχρεωτική η εγγραφή όλων των εμπόρων – επαγγελματιών και ιδιωτών – που αγοράζουν αυτοκίνητα από το εξωτερικό με το καθεστώς μεταπωλητή. Χωρίς εγγραφή στο Μητρώο και απόδοση μοναδικού Αριθμού Εμπόρου Μεταχειρισμένων, δεν θα εκδίδεται άδεια κυκλοφορίας από το icisnet, δηλαδή δεν θα ταξινομείται το αυτοκίνητο.
  • Προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για καταστρατήγηση, καθώς όποιος εντοπιστεί να δηλώνει ψευδώς ότι είναι μεταπωλητής για να γλιτώσει τον ΦΠΑ (π.χ. εισάγει 10-15 αυτοκίνητα τον χρόνο ως «ιδιώτης-μεταπωλητής»), διαγράφεται αυτομάτως από το Μητρώο για 3 ολόκληρα χρόνια.
  • Κατά το διάστημα αυτό απαγορεύεται ακόμα και να συμμετέχει ως εταίρος ή μέτοχος σε άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ίδιο καθεστώς.
  • Το Μητρώο θα συνδέεται απευθείας με το τελωνειακό σύστημα icisnet και το TAXIS, ώστε κάθε εισαγωγή να ελέγχεται αυτόματα αν ο αγοραστής είναι εγγεγραμμένος και ενεργός.
  • Η ΑΑΔΕ ορίζεται επισήμως ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας σύμφωνα με τον GDPR, με υποχρέωση λήψης όλων των τεχνικών μέτρων ασφαλείας.
  • Με την εν λόγω ρύθμιση αντιμετωπίζεται ένα από τα μεγαλύτερα «παραθυράκια» που επιτρέπουν σε εκατοντάδες ιδιώτες και μικρές εταιρείες-φαντάσματα να δηλώνουν ότι λειτουργούν ως «μεταπωλητές μεταχειρισμένων» για να πληρώσουν ΦΠΑ μόνο στο κέρδος (συχνά ελάχιστο ή μηδενικό) αντί για το 24% επί της πλήρους αξίας του οχήματος. Το φαινόμενο είχε πάρει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ιδίως με αυτοκίνητα από Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία, που εισάγονται στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας.
  • Η έναρξη λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ εντός των επόμενων μηνών, ενώ αναμένεται να ενεργοποιηθεί πριν από το καλοκαίρι του 2026.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα