Διεθνή

Evergrande: Γλίτωσε τη χρεωκοπία, ο κίνδυνος παραμένει


Για μια ακόμη φορά η Evergrande πέρασε ξυστά από την κατάρρευση και τη χρεοκοπία, αλλά τελικά την γλίτωσε. Η κινέζικη εταιρεία ακινήτων κατέβαλε στο «παρά πέντε» τόκους από τρεις ομολογιακές εκδόσεις άνω των 148 εκατ.δολαρίων, που έληγαν την Τετάρτη.

Ο αγώνας δρόμου της Evergrande συνεχίζεται, προκειμένου να πληρώσει και τις λοιπές εκκρεμότητες που έπονται, διότι σε διαφορετική περίπτωση και παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει από την εταιρεία αλλά και την κινεζική κυβέρνηση, η χρεωκοπία θα μοιάζει με αναπόφευκτη.

Οι κλυδωνισμοί, πάντως, στην αγορά των ακινήτων της Κίνας δεν έχουν κοπάσει. Πριν από μερικές ημέρες,  η Κaisa Group Holdings, μια εταιρεία που κατασκευάζει ακίνητα και θεωρείται μια εκ των κραταιών στον κλάδο της, δήλωσε αδυναμία αποπληρωμής χρεογράφου, ενώ το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της. Σε αναστολή τέθηκαν και οι μετοχές όλων των θυγατρικών εταιρειών της Keisa, η οποία  από τις αρχές του έτους κατρακυλά χρηματιστηριακά.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η Moden Land China, εταιρεία με έδρα στο Πεκίνο και δραστηριότητα στην κατασκευή «πράσινων» κατοικικών. δεν κατέβαλε χρεωλύσια και τόκους σε ομόλογο 250 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Κίνα