Διεθνή

Evergrande: Ο πρόεδρος πουλάει τα προσωπικά «ασημικά» του για να τη σώσει!


Η Evergrande έχει γλιτώσει –όχι μία αλλά πολλάκις- τη χρεωκοπία στο παρά πέντε, βρίσκοντας τρόπο και κυρίως τα χρήματα για να αποπληρώσει τόκους ομολόγων που λήγουν. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο της κατάρρευσης, που μπορεί να συμπαρασύρει όλη την αγορά ακινήτων της Κίνας.

Τις λύσεις στις οποίες καταφεύγει η εταιρεία και δη ο πρόεδρός της Σου Τζιαγίν, δεν θα τις συναντήσει κάποιος στο εγχειρίδιο του καλού μάνατζερ.... Δίνουν μεν προσωρινή ανάσα, αποδεικνύουν δε το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κινεζικός κολοσσός του κλάδου των ακινήτων. Τι κάνει ο Σού Τζιαγίν, για να αποπληρώσει τα χρέη της Evegrande και να την κρατήσει στη ζωή; Πουλάει προσωπικά περιουσιακά στοιχεία που μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε 1,1 δισ.δολαρίων τα οποία διοχετεύει αμέσως για την κάλυψη της εταιρείας

Όπως αναφέρει ο κινεζικός Τύπος, ο ισχυρός άνδρας της Evergrande έχει πουλήσει σωρεία ακινήτων του στο Χονγκ Κονγκ, στην Γκουνγζού και τη Σένζεν, καθώς και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Όπως επισημαίνουν έμπειροι αναλυτές, αυτή η λύση, δηλαδή η τροφοδότηση της Evergrande από προσωπικά κεφάλαια, δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ, παρά το γεγονός ότι η περιουσία του Τζιαγίν είναι τεράστια, υπολογίζεται στα 7,9 δισ.δολάρια.. Εάν η εταιρεία δεν βρει στρατηγικό επενδυτή ή δεν προχωρήσει σε συμφωνίες για πώληση, τότε ο κίνδυνος χρεωκοπίας θα μεγεθυνθεί το επόμενο διάστημα, μαζί και ο φόβος για τσουνάμι κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων στην Κίνα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Κίνα