Επιχειρήσεις

Forthnet: Με 43% η BCP, πάει για πλειοψηφία και δημόσια πρόταση


Αυξάνει το ποσοστό της στη Forthnet η BC Partners, εξαγοράζοντας έναντι  3,23 εκατ. ευρώ το 9,63% που κατείχε η μαλτέζικη εταιρεία Go, η οποία ανήκει στον κρατικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών της  Τυνησίας (Tunisie Telecom).

Το βρετανικό επενδυτικό γκρουπ είχε αποκτήσει πρόσφατα το 33,4% της ελληνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, μετατρέποντας σε μετοχές μέρος των μετατρέψιμων ομολογιών  που είχε εκδώσει η Forthnet και περιήλθαν στην κατοχή του μέσω εξαγοράς δανείων.

Με την προσθήκη του 9,63% που εξαγοράζει από την Go, συγκεντρώνει πλέον το 43%. Αναμένεται οτι σύντομα θα αποκτήσει επιπλέον 22,6% που βρίσκεται στα χέρια ελληνικών τραπεζών, πιστωτριών της Forthnet.

Κατά πληροφορίες βρίσκεται σε συζητήσεις για να εξαγοράσει και τις μετοχές των υπόλοιπων μεγαλομετόχων: Της Crystal Almond (μητρικής της Wind) που κατέχει το 14,06%, της Massar Invest (9,63%) και της Vodafone (2,8%).

Ετσι η BC Partners θα υπερβεί το ποσοστό καταστατικής πλειοψηφίας, συγκεντρώνοντας περίπου 90% και θα είναι υποχρεωμένη να καταθέσει δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες εν διασπορά μετοχές της Forthnet, η οποία αποτιμάται σήμερα στο χρηματιστήριο 77,5 εκατ. ευρώ (τιμή μετοχής 0,30 ευρώ)

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα