Ασφαλιστική Αγορά

Generali: Αύξηση 61% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο


Τα Λειτουργικά Αποτελέσματα της Generali ξεπέρασαν τα € 3,7 δισ. (+28,0%) το πρώτο 6μηνο του έτους , χάρις στην ισχυρή ανάπτυξη του κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων, ενώ ο κλάδος Ζωής παρέμεινε σταθερός, αναφέρει ανακοίνωση.

Ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων ανήλθε στο 91,6% (-5,4 π.μ.) ενώ το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 5,81% (+0,31 π.μ.)

Ισχυρή ήταν η αύξηση του προσαρμοσμένου καθαρού αποτελέσματος στα € 2.330 εκατ. (+60,9%), ενώ εξαιρετικά σταθερή είναι κεφαλαιακή θέση, με τον Δείκτη Φερεγγυότητας στο 228% (221% FY2022), χάρη στην ισχυρή συμβολή από την ομαλοποιημένη παραγωγή κεφαλαίου.

Η Generali παρουσιάσε αύξηση μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στα € 42,2 δισ. (+3,6%). Ισχυρή ανάπτυξη καταγράφεται στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (+10,6%).

Οι εισροές στον κλάδο Ζωής παραμένουν αποκλειστικά επικεντρωμένες σε προγράμματα προστασίας και σε επενδυτικά προϊόντα unit-linked, κάτι που είναι απολύτως συνεπές με την στρατηγική του ομίλου.

«Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2023 συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας «Lifetime Partner 24: Driving Growth» και να υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η Generali είναι ολοένα και πιο κερδοφόρα, διαφοροποιημένη και ανθεκτική, με ισχυρή οικονομική θέση. Έχοντας φτάσει στα μισά αυτής της αναπτυξιακής διαδρομής, σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση και βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνουμε ότι ο όμιλος διαθέτει τη σωστή οργάνωση προκειμένου να πλοηγηθεί σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον», δήλωσε ο CEO του ομίλου Generali, Phillipe Donnet.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα