Επιχειρήσεις

Γιατί «απογειώθηκαν» οι μετοχές του Κόκκαλη


Μετά από μία 20ετία δικαστικής διαμάχης με το Δημόσιο, ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο ιδιοκτήτης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης φαίνεται ότι κερδίζουν το «στοίχημα των 650 εκατομμυρίων» που είχαν βάλει το 1999, εξαγοράζοντας την εισηγμένη εταιρεία «Κέκροψ»  - μηδαμινής τότε αξίας για τα δικά τους οικονομικά μεγέθη.

Μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί απόφαση του Εφετείου Αθηνών, για την κυριότητα έκτασης 300 στρεμμάτων στα παλιά «Νταμάρια» Ψυχικού, που η αξία της εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, το Εφετείο αποφαίνεται ότι η έκταση αυτή ανήκει στον «Κέκροπα», δίνοντας τέλος σε μία 30ετή δικαστική διένεξη με το Δημόσιο, η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, πριν η εταιρεία περιέλθει στους τωρινούς ιδιοκτήτες.

Η έκταση αυτή βρίσκεται τώρα σε αστική περιοχή, στις παρυφές του Παλιού Ψυχικού και μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανέγερση συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών.

Διαβάστε σχετικά: «Κέκροψ»: Η νίκη του Κόκκαλη και το στοίχημα των €650 εκατ.

 Το ράλι των μετοχών

Οι φήμες ότι η απόφαση του Εφετείου είναι ευνοϊκή για τον «Κέκροπα» απογείωσαν σήμερα τη μετοχή του, η οποία εκτοξεύθηκε στο limit up (+30%).

Επισημαίνεται ότι μετά τη σημερινή μεγάλη άνοδο, η συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είναι 40 εκατ. ευρώ. Είναι προφανές ότι θα πολλαπλασιασθεί αν  τελικά πάρει την επίμαχη έκταση στο Ψυχικό.

Τεράστιο όφελος από αυτή την υπόθεση θα αποκομίσουν κι άλλες εταιρείες του ομίλου Κόκκαλη – όπως και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γ. Περιστέρη, που έχουν την πλειοψηφία μετοχών του «Κέκροπα».

Γι αυτό η μετοχή της «Ιντρακάτ» που έχει το 34,1% του «Κέκροπα», ανέβηκε σήμερα κατά 5,9%. Στο +14,7% πήγε η Intracom, που είναι μητρική της Ιντρακάτ και μέσω αυτής ελέγχει  την «Κέκροψ».

Καθώς ο όμιλος Κόκκαλη βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος,  ενισχύθηκε και η μετοχή μιάς άλλης εταιρείας του, της Intralot (+8,5%),  που βρίσκεται «στα κάτω της» τους τελευταίους μήνες, λόγω αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων και μεγάλων δανειακών υποχρεώσεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα