Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή


Την υποψήφιότητά του ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για την ανάγκη Νέας Αλλαγής. Απηύθυνε προσκλητήριο ώστε το ΚΙΝΑΛ να ξαναγίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και ταυτόχρονα καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.


Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.  Για τους πολίτες και τη χώρα.  Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Οι διεργασίες πριν την ανακοίνωση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη είχε πάρει την απόφασή του και ενημέρωσε γι' αυτό τους συνεργάτες του, αφού είχαν προηγηθεί και ορισμένα τελευταία τηλεφωνήματα που φέρεται να «κλείδωσαν» την απόφασή του.

Οι πιο στενοί εκ των συνεργατών του κλήθηκαν να συγκεντρωθούν στο Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στις 19:00 για τις τελευταίες συνεννοήσεις. Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Φιλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο Γ. Παναγόπουλος κ.α.

Περίπου στις 19:00 ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τηλεφωνικώς τη Φώφη Γεννηματά. «Πήρα την οριστική απόφαση να είμαι υποψήφιος», της είπε. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αρκέστηκε να ευχηθεί «καλή επιτυχία», όπως έκανε με όλους τους υποψήφιους ως τώρα. Η ίδια έχει διαμηνύσει ότι ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα διασφαλίσει την ενότητα και τις διαδικασίες ως την ημέρα εκλογής του νέου αρχηγού.

Στις 20:00 ο Γ. Παπανδρέου έκανε και το τελευταίο τυπικό τηλεφώνημα, στον πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ κ. Καπετανάκη, τον οποίο ενημέρωσε ότι κατεβαίνει υποψήφιος. Τις υπογραφές πάντως που έχουν συγκεντρωθεί αναμένεται να τις καταθέσει αύριο Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις