Οικονομία

Τι βλέπει η Goldman Sachs για εκλογές, επενδυτική βαθμίδα και οικονομία


Θετικό πρόσημο στην ελληνική οικονομία βάζει η Goldman Sachs, η οποία στην τελευταία έκθεσή της ασχολείται επισταμένως με τις επικείμενες εκλογές και τον στόχο για την επενδυτική βαθμίδα.

Ειδικότερα για τις εκλογές, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως το κόμμα που θα διαμορφώσει τις εξελίξεις, καθώς αποτελεί απαραίτητο παρτενέρ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.  Οι αναλυτές της Goldman σημειώνουν, μάλιστα, ότι «εάν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να επιτύχει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό εδρών, τότε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στις αρχές Ιουλίου θα καταστεί πιο πιθανό αποτέλεσμα». 

Επισημαίνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η χώρα θα οδηγηθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο.

Οι εκλογές και η επόμενη ημέρα στη χώρα, θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην επίτευξη ίσως και εντός του 2023 του εθνικού στόχου της επενδυτικής βαθμίδας. Προφανώς η διαμόρφωση ενός ισχυρού κυβερνητικού συνασπισμού που θα προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλίσει τη συνέχιση της θετικής πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα φέρει πιο σύντομα και πιο κοντά την επενδυτική βαθμίδα.

H Goldman Sachs σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει τώρα μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία, καθώς πρόκειται να λάβει ένα μακροχρόνιο (έως το 2026) ευρωπαϊκό πακέτο δημοσιονομικής στήριξης που υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ ετησίως

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα