Επιχειρήσεις

Η επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη δίνει αξία στις μετοχές του


Σε άμεσο οικονομικό όφελος για τους μετόχους «μεταφράζεται» η επιστροφή  του Σωκράτη Κόκκαλη  στο τιμόνι του ομίλου μετά από 5 χρόνια απουσίας, στη διάρκεια των οποίων είχε αρκεσθεί σε «υψηλή εποπτεία» εκ του μακρόθεν.

Αποτιμώντας τις προοπτικές που διαμορφώνονται με την ανάληψη των ηνίων από τον ιδρυτή του ομίλου και την υιοθέτηση επιθετικής στρατηγικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς εργασιών, η αγορά δίνει πρόσθετη αξία στις 4 εισηγμένες εταιρείες του, ανεβάζοντας τις κεφαλαιοποιήσεις τους.

Η συνολική αξία των  τεσσάρων εταιρειών ( Intracom, Intralot, Ιντρακάτ, Κέκροψ) αυξάνεται σήμερα κατά 18 εκατ. ευρώ, καθώς οι μετοχές τους σημειώνουν μεγάλη άνοδο με μεγάλο όγκο συναλλαγών, προσελκύοντας ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η μετοχή της μητρικής Intracom κερδίζει 15,7% και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας αυξάνεται κατά 9,2 εκατ. ευρώ, στα 70,4 εκατ.

Της θυγατρικής Ιντρακάτ ενισχύεται κατά 8,8%. Η άνοδος αυτή μεταφράζεται σε πρόσθετη κεφαλαιοποίηση 3,4 εκατ. ευρώ και σε συνολική αξία εταιρείας 41,5 εκατ. ευρώ.

Αλμα +8,7% σημειώνει η μετοχή της Intralot, που είχε πιεσθεί πολύ τις προηγούμενες εβδομάδες, επειδή η θυγατρική  της στην Τουρκία έχασε τον διαγωνισμό για το εκεί αθλητικό στοίχημα. Η χρηματιστηριακή της αξία αυξάνεται σήμερα κατά 6,3 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τα 80 εκατ.

Περίπου 1,7 εκατ. ευρώ προσθέτει στη χρηματιστηριακή αξία  του «Κέκροπα» η άνοδος της μετοχής του κατά 5%.

Κατασκευές και εξοπλιστικά

 Η πορεία των τεσσάρων μετοχών είναι σταθερά ανοδική τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές ειδήσεις. Η αγορά ποντάρει κυρίως  στην εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου και στην υιοθέτηση περισσότερο επιθετικής στρατηγικής, την οποία σηματοδοτεί η επανεργοποίηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της Intracom επιδιώκει να καταστήσει πάλι τον όμιλό του πρωταγωνιστή στους τομείς όπου δραστηριοποιείται – με έμφαση τις κατασκευές και την αμυντική βιομηχανία και αντίστοιχους βραχίονες τις θυγατρικές «Ιντρακάτ» και «Intracom Defence Electronics- IDE».

Στον τομέα των κατασκευών και των έργων ΣΔΙΤ (συμπράξεων ιδιωτικού-δημόσιου τομέα) η «Ιντρακάτ» θα διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Θεωρείται μάλιστα ανερχόμενη δύναμη του κλάδου, καθώς έχει κερδίσει μεγάλα συμβόλαια για έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (περιφερειακά αεροδρόμια, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι πλέον ο βασικός βραχίονος του ομίλου για τις νέες μεγάλες business.

Η Intracom Defence Electronics είναι πλέον από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της παγκοσμίως, όπως δείχνει το γεγονός ότι κερδίζει συμβόλαια από το ΝΑΤΟ, τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και από πολλές εταιρείες κατασκευής αμυντικών συστημάτων.

H Intralot προετοιμάζεται να μπει σε συνεργασία με τον OTE στο ιντερνετικό αθλητικό στοίχημα,  ενώ παράλληλα  ενισχύει συνεχώς την παρουσία της στις ΗΠΑ.

Η αγορά σπεύδει να προεξοφλήσει θετικά αποτελέσματα , δίνοντας πρόσθετη αξία στις εταιρείες του ομίλου.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα