Ελλάδα

Κακουργηματική δίωξη για τους δύο συλληφθέντες της πυρκαγιάς στον Φενεό Κορινθίας


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Κορίνθου στους δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Φενεό Κορινθίας.

Πρόκειται για έναν 34χρονο Έλληνα και έναν 33χρονο υπήκοο Καζακστάν, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που παραδέχθηκαν την πράξη τους κατά την προανάκριση, φέρονται να προκάλεσαν την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση. Τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 11.812 ευρώ.

Ο εισαγγελέας αναβάθμισε την κατηγορία σε εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο, ενώ διέταξε και δήμευση περιουσίας. Οι δύο άνδρες κρατούνται και αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στον ανακριτή Κορίνθου για να απολογηθούν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις