Διεθνή

Ιστορία της Μόδας: Διεθνές συνέδριο για λάτρεις και επαγγελματίες του κλάδου στη Μαδρίτη τον Σεπτέμβριο


Τον Σεπτέμβριο του 2024, η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει μια μοναδική διεθνή εκδήλωση με τίτλο "Vestir a la francesa o a la española" («Ντυθείτε όπως οι Γάλλοι ή οι Ισπανοί»).

Πρόκειται για ένα συνέδριο που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρα, έδρα του ISEM Fashion Business School, του Μουσείου Κοστουμιών και της Ένωσης Φίλων του Μουσείου Κοστουμιών, με τη συνεργασία της Οικίας Βελάθκεθ και της Ισπανικής Εταιρείας Σπουδών του 18ου αιώνα, που θα προσελκύσει τόσο λάτρεις της ιστορίας της μόδας όσο και επαγγελματίες του κλάδου.

Το Διεθνές Συνέδριο επικεντρώνεται στη μόδα στην Ισπανία κατά τον αιώνα του Διαφωτισμού, καθώς και τον ρόλο που έπαιξε στην κοινωνία, την τέχνη, την οικονομία αυτής της εποχής.

Περίπου 30 ειδικοί από μουσεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής θα συμμετάσχουν με παρουσιάσεις για τα θέματα μελέτης τους.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα εξεταστούν είναι η εξέλιξη της μόδας (γυναικεία φορέματα, ανδρικά κοστούμια, εσώρουχα), τα σχήματα και τα στυλ, το φόρεμα και τα αξεσουάρ του, υποδήματα, κομμώσεις, βεντάλια και κοσμήματα, καλλυντικά, βιομηχανία ένδυσης και μάρκετινγκ.

Η αναπαράσταση της μόδας στην τέχνη, τα υλικά και οι τεχνικές κλωστοϋφαντουργίας, τα μέσα διάδοσης της μόδας είναι επίσης ζητήματα που θα εξερευνήσουν σε βάθος οι συμμετέχοντες.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα