Επιχειρήσεις

Intrakat: Εσοδα +58%(!) και συμβάσεις έργων €440 εκατ.


Εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών της επέτυχε  στην τελευταία χρήση η Intrakat, που είναι ο επιχειρηματικός βραχίονας του ομίλου Κόκκαλη/Intracom στον κλάδο κατασκευών.
 Η εισηγμένη εταιρεία και οι θυγατρικές της είχαν το 2018 ετήσια συνολικά έσοδα 232,1 εκατ. ευρώ,  έναντι €147,2 εκ. το 2017.  Η αύξηση αυτή (+58%) οφείλεται κυρίως στην εκτέλεση έργων εκσυγχρονισμού-επέκτασης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport.

O όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη προ φόρων 0,6 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών €3,4 εκat. την προηγούμενη χρήση), τα οποία μετά από φόρους  διαμορφώθηκαν σε ζημίες €2,8 εκ.

Η εισηγμένη μητρική εταιρεία είχε καθαρά κέρδη €6,5 εκ. πρό φόρων και  ενώ τα €3,3 εκ. έναντι ζημιών €4,7 εκατ. μετά από φόρους.

Οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς ο όμιλος Intrakat έχει υπογεγραμμένες συμβάσεις για εκτέλεση έργων 440 εκατ. ευρώ. Επιπλέον έχει μειοδοτήσει σε διαγωνισμούς για έργα €120 εκ. και αναμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογραφής συμβάσεων.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πέτρος Σουρέτης, είπε: «Η βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην συνεπή εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού μας όλα αυτά τα χρόνια. Το 2018 σηματοδοτήθηκε από την ολοκλήρωση της εταιρικής αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων μας, την ενδοεταιρική οργανωτική αναμόρφωση και την συνένωση των δυνάμεων μας με τον Δημήτρη Κούτρα. Ο Όμιλος προχωρά με νέες καθαρές δομές, σύγχρονο management και τεχνοκρατική κουλτούρα, εστιάζοντας στις κατασκευές δημοσίων έργων υποδομής, σε έργα ΣΔΙΤ και σε έργα περιβάλλοντος και καινοτομίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα