Επιχειρήσεις

Intralot: Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού – Τι περιλαμβάνει το deal


Ανταλλαγή ομολογιών με νέες και με μετοχές θυγατρικής - Σωκρ. Κόκκαλης: «Ιστορική ημέρα» για την εταιρεία

Νέες προοπτικές διανοίγονται για την Intralot,  μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και υλοποίηση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους της για αναδιάρθρωση του δανεισμού, με  έμμεσο κούρεμα και επιμήκυνση υποχρεώσεων, που περιλαμβάνει ανταλλαγή ομολογιών με νέες και με μετοχές θυγατρικής.

Την υλοποίηση της  συμφωνίας ανακοίνωσε σήμερα η Intralot. Ο πρόεδρος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης επισήμανε την τεράστια σημασία του deal, τονίζοντας ότι σήμερα είναι μία «ιστορική ημέρα» για την Intralot. Τόνισε επίσης ότι  η νέα κεφαλαιακή δομή βελτιώνει σημαντικά τη θέση της εταιρείας και τις δυνατότητες της να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες στις ανεπτυγμένες αγορές με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό. 

Βάσει της συμφωνίας:

  • Για ομολογίες ονομαστικής αξίας 247,5 εκατ. δολ. που έληγαν τον Σεπτέμβριο 2021, η Intralot δίνει στους ομολογιούχους της ομολογίες της θυγατρικής της στις ΗΠΑ  Intralot Inc, ονομαστικής αξίας 242,1 εκατ. δολαρίων, που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2025. Η ανταλλαγή αυτή αντιστοιχεί σε κούρεμα 18%.
  • Ανταλλάσσει δικές της ομολογίες ονομαστικής αξίας 118,4 εκατ. δολ. λήξεως 2024, δίνοντας στους  ομολογιούχους  το 34,27% των μετοχών της Intralot US Securities, μέσω της οποίας ελέγχει την αμερικανική θυγατρική της  Intralot Inc.

Η Intralot διατηρεί το 65,73% της Intralot Inc και τη διοίκηση της εταιρείας.

Με τις κινήσεις αυτές μειώνει τον δανεισμό της κατά 163,8 εκατ. δολάρια και μεταθέτει κατά 4 χρόνια την αποπληρωμή υποχρεώσεων της 241,1 εκατ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Intralot, που πέτυχε τους δύο στόχους της σε σχέση με την κεφαλαιακή της δομή:
-  να αναχρηματοδοτήσει τις ομολογίες λήξης Σεπτεμβρίου 2021 και
- να μειώσει κατά €163εκ τις συνολικές δανειακές της υποχρεώσεις.
Η νέα κεφαλαιακή δομή βελτιώνει σημαντικά τη θέση της εταιρείας και τις δυνατότητες να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες στις ανεπτυγμένες αγορές με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό.
Η είσοδος σημαντικών θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής της Intralot Inc, διευρύνει επίσης τις δυνατότητες της εταιρείας στην ανταγωνιστική και πολλά υποσχόμενη αγορά της Βόρειας Αμερικής».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα