Διεθνή

Ισραηλινό πλήγμα κατά μέλους της Χεζμπολάχ


Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε στοχευμένο αεροπορικό πλήγμα κατά «σημαντικού» μέλους της αεροπορικής μονάδας της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, το άτομο αυτό είχε επανειλημμένα παραβιάσει τις συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, λιβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από το πλήγμα, το οποίο έπληξε όχημα στην περιοχή Ικλίμ αλ Τουφά. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ισραηλινό drone, συνεχίζοντας μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Το πλήγμα σημειώθηκε ενώ πλησιάζει η ημερομηνία αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από τη μεθόριο στις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Η κατάσταση στα σύνορα παραμένει τεταμένη, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι δεν θα ανεχθεί νέες προκλήσεις, ενώ η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για αντίποινα σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις