Διεθνή

Κίνα: Αύξηση 26,6% στο εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Ανχούι στο δεκάμηνο


To εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Ανχούι που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας ξεπέρασε τα 561,6 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 88 δισεκατομμύρια δολάρια) στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021, με ετήσια αύξηση 26,6% σύμφωνα με τα τοπικά τελωνεία.

Οι εξαγωγές ξεπέρασαν τα 328,5 δισεκατομμύρια γουάν και οι εισαγωγές άγγιξαν τα 233,1 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 27% και 26,1% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου της επαρχίας Ανχούι κατά την ίδια χρονική περίοδο ξεπέρασε το συνολικό όγκο του 2020, που είχε καταγραφεί στα 540,6 δισεκατομμύρια γουάν.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ένωση των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας ήταν οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της ίδιας επαρχίας, με τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών να φτάνει περίπου στα 74,3 δισεκατομμύρια γουάν, στα 72,2 δισεκατομμύρια γουάν και στα 62,1 δισεκατομμύρια γουάν, αντίστοιχα.

Το εμπόριο της ίδιας επαρχίας με τις χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία που προωθεί το Πεκίνο, Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, κατέγραψε ετήσια αύξηση 35%.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 50,2% του εξωτερικού εμπορίου της αναφερόμενης κινεζικής επαρχίας κατά την ίδια περίοδο. Τα μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά προϊόντα, οι οθόνες LCD και τα αυτοκίνητα παρέμειναν τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της επαρχίας.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Κίνα