Επιχειρήσεις

Κίνα: Lenovo και iFLYTEK στις πενήντα καλύτερες εταιρίες εικονικής πραγματικότητας


Η λίστα με τις πενήντα καλύτερες εταιρίες εικονικής πραγματικότητας (VR) στην Κίνα, ανακοινώθηκε στη φετινή Παγκόσμια Διάσκεψη της Βιομηχανίας Εικονικής Πραγματικότητας (WCVRI), που διεξάγεται από χθες στην Ναντσάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιανγκσί στα ανατολικά της Κίνας.

Οι εταιρίες HTC Communication Co., Ltd., Beijing Baidu Netcom Science and Technology Co., Ltd., αλλά και η εταιρία παραγωγής ηλεκτρο-ακουστικών εξαρτημάτων Goertek βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας.

Η αναφερόμενη λίστα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, ενώ καταρτίζεται από τη Βιομηχανία της Συμμαχίας για την Εικονική Πραγματικότητα.

Περισσότεροι από τριάντα ειδικοί της βιομηχανίας εικονικής πραγματικότητας έλαβαν μέρος στη φετινή κατάρτιση της λίστας.

Η διάσκεψη, συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής, αλλά και την επαρχιακή διοίκηση της Τσιανγκσί, ενώ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2018, στην πόλη Ναντσάνγκ.

Η αγορά της εικονικής πραγματικότητας στην Κίνα διευρύνθηκε καταγράφοντας ετήσια αύξηση κατά 46,2% το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της CCID Consulting.

Καταξιωμένες εταιρίες, από τους τομείς του διαδικτύου, της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της τεχνολογίας cloud, όπως η Lenovo, η iFLYTEK και η iQIYI, συμπεριλαμβάνονται επίσης, στη λίστα.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης