Διεθνή

«Στα σκοινιά» η αγορά ακινήτων στην Κίνα - Επιδεινώνεται η κρίση


Παρά τις κρατικές παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν γίνει, για να μην εξαπλωθεί ο «ιός» της Εvergrande στην κινεζική οικονομία, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ειδικά στην αγορά ακινήτων στην Κίνα, η κρίση διαμορφώνει δυναμική και απειλή να θέσει τεράστια ζητήματα στον ασιατικό «γίγαντα».

Καμία αποκλιμάκωση δεν επετεύχθη, ούτε περιορισμός της ζημιάς στα του οίκου της Εvergrande. Η κρίση δυναμώνει, μεγεθύνεται και απειλεί την αγορά ακινήτων της Κίνας. Στον «κύκλο» της αβεβαιότητας έχει εισέλθει και η κινεζική εταιρεία ακινήτων Sinic, η οποία την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε, πως δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ένα δάνειο «ελλείψει ρευστότητας».
Λίγες ημέρες πριν τις ανακοινώσεις της Sinic, είχε  «σκάσει» και νέα βόμβα στον κλάδο του real estate της Κίνας, με πρωταγωνίστρια την Fantasia Hondings. Η τελευταία θεωρείται ένα από τα κορυφαία brands στον χώρο του real estate στην Κίνα, δεν πλήρωσε ομόλογο αξίας 206 εκατομμυρίων δολαρίων.

Και τα χειρότερα ενδεχομένως να μην έχουν έρθει, καθώς η Evergrande βρίσκεται σταθερά αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεωκοπίας. Η εταιρεία βρίσκεται στα σκοινιά, επιχειρώντας να διευθετήσει «κολοσσιαίες» υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ.ευρώ. Εντός του Σεπτεμβρίου έχασε δύο γύρους πληρωμών ομολόγων και άλλο έναν την περασμένη εβδομάδα, όπου δεν πλήρωσε κουπόνια συνολικού ύψους 148 εκατομμυρίων δολαρίων

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Κίνα