Διεθνή

Ξεσπάθωσε ο Πούτιν - Συμμορία τοξικομανών και ναζί η ουκρανική κυβέρνηση


Κάλεσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να κάνουν πραξικόπημα και να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ζελένσκι

Ενώ τις προηγούμενες ώρες είχε διαφανεί μια χαραμάδα για διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, έστω με τους όρους που έθετε η Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απασφάλισε, τινάζοντας στον αέρα το εγχείρημα της διαβούλευσης με το Κίεβο. Μιλώντας στο ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ο «τσάρος» κάλεσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ζελένσκι, την οποία αποκάλεσε «συμμορία τοξικομανών και ναζί».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι στο πεδίο της μάχης δεν πολεμούν Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά εθνικιστές και ομάδες τρομοκρατών, καλώντας τον ουκρανικό στρατό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να εκδιώξει την κυβέρνηση των ναζί. 

«Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: Μην επιτρέψετε στους νεοναζί και (Ουκρανούς ριζοσπαστικούς εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβυτέρους σας ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε ο Πούτιν και συνέχισε «πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Ετοιμη για συνθηκολόγηση δήλωνε η Ουκρανία

Νωρίτερα, η ουκρανική κυβέρνηση  εμφανίστηκε έτοιμη για συνθηκολόγηση, αποδεχόμενη και τον εξόχως κομβικό όρο της ουδετερότητας της Ουκρανίας απέναντι στο ΝΑΤΟ, που θέτει μετ΄ επιτάσεως η Ρωσία, εμφανίζεται η ουκρανική κυβέρνηση. Υπό το βάρος της δυσμενούς στρατιωτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επικρατήσει ολοκληρωτικά, εισερχόμενες μάλιστα στο Κίεβο, η κυβέρνηση Ζελένσκι φάνηκε πως λυγίζει, αποδεχόμενη τα τετελεσμένα που δημιούργησε η Μόσχα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Μάχες γίνονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε για συνομιλίες για να σταματήσουμε τους θανάτους», είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση Πούτιν, μέχρι πριν μερικές ώρες, ήταν καταφατική στο κάλεσμα Ζελένσκι, σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο. «Σε απάντηση της πρότασης (του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει στο Μίνσκ ρωσική αντιπροσωπεία σε επίπεδο εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας , του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο Πεσκόφ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα