Επιχειρήσεις

lockheed: Δύο νέες χώρες στο F-35, επιχτυχημένη η ανάπτυξη του προγράμματος


Επιτυχημένο ήταν το 2021 για το F-35 της Locheed Martin, με δύο νέες χώρες να το επιλέγουν ως νέο αεροσκάφος και παράλληλα να συνεχίζεται η ανάπτυξη του προγράμματος.

Πέρυσι δύο νέες χώρες – η Ελβετία και η Φινλανδία – επέλεξαν το F-35 για τα νέα τους προγράμματα μαχητικών αεροσκαφών. Επιπλέον, η Δανία έλαβε το πρώτο της F-35 και η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας το ένατο F-35 έτοιμο για αρχική επιχειρησιακή ικανότητα.

Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του F-35 συνέχισαν να προοδεύουν. Μόνο πέρυσι, το F-35 συμμετείχε με επιτυχία σε μια σειρά από πτητικές δοκιμές και ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Project Hydra, Northern Edge, Orange Flag, Talisman Sabre και Flight Test-6.

Η επιχειρησιακή απόδοση του F-35 παραμένει ισχυρή. Σε αναπτύξεις και ασκήσεις τα F-35A επέδειξαν ποσοστά ικανοτήτων αποστολής άνω του 80%. Ως ένα από τα πιο αξιόπιστα αεροσκάφη στον στόλο μαχητικών των ΗΠΑ, το 93% των ανταλλακτικών F-35 αποδίδει καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με την ετιαρία

Συνολικά παραδόθηκαν 142 αεροσκάφη το 2021.

Με περισσότερα από 750 αεροσκάφη που επιχειρούν από 30 βάσεις και πλοία σε όλο τον κόσμο, το F-35 διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ολοκληρωμένη αποτροπή των ΗΠΑ και των συμμάχων. Εκπαιδεύονται περισσότεροι από 1.585 πιλότοι και 11.545 συντηρητές και ο στόλος των F-35 έχει πετάξει σχεδόν 470.000 ώρες πτήσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες F-35