Διεθνή

Οι ΗΠΑ άρχισαν εσπευσμένη απομάκρυνση υπηκόων από το Ισραήλ


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε χθες Σάββατο να απομακρύνει εσπευσμένα να απομακρύνουν εσπευσμένα από το Ισραήλ όσων αμερικανών υπηκόων είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να φύγουν από το Ισραήλ, την ένατη ημέρα του πολέμου με το Ιράν, ανακοίνωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ιερουσαλήμ.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισε (χθες) Σάββατο πτήσεις αναχώρησης από το Ισραήλ» αμερικανών πολιτών, ανέφερε ο Μάικ Χάκαμπι μέσω X.

Δυο ειδικές πτήσεις αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ μεταφέροντας περίπου 70 ανθρώπους με προορισμό την Αθήνα, διευκρίνισε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι εσπευσμένες απομακρύνσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα προτού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώσει πως έγιναν πλήγματα σε εγκαταστάσεις του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν ήδη προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες στην έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών, προτρέποντας τους υπηκόους των ΗΠΑ να «μην ταξιδεύουν» στο Ισραήλ, στο Ιράκ και πάνω απ’ όλα στο Ιράν, «όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις», ενώ μείωσαν το προσωπικό τους στην πρεσβεία τους στο Ιράκ εξουσιοδοτώντας όσα μέλη του δεν θεωρούνταν απόλυτα απαραίτητα να φύγουν από τη χώρα, μαζί με τις οικογένειές τους. Το ίδιο μέτρο εφαρμόστηκε επίσης και στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΗΠΑ