Χρηστικά

Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων!


Σε γενναία παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναγκάστηκε να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών λόγω των εξαιρετικά χαμηλών ρυθμών υποβολής, αλλά και των αιτημάτων των λογιστών φοροτεχνικών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με απόφαση του υφυπουργού οικονομικών απόστολου Βεσυρόπουλους και του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η νέα προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2022, παρατείνεται έως την 29η Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει τα εξής:

"Το Υπουργείο Οικονομικών υλοποιεί έμπρακτα τη δέσμευσή του για τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση όλων των φορολογούμενων πολιτών.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.

Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους". 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις