Χρηστικά

Πάνε για παράταση τα τέλη κυκλοφορίας


Ανοιχτό το «παράθυρο» παράτασης της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Μιλώντας σήμερα (12/11) στην πρωινή εκπομπή του ANT1 o Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας θα γίνει κανονικά από την ΑΑΔΕ, αλλά απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας πληρωμής τους (σύμφωνα με τα ισχύοντα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου), με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, παραπέμποντας στο επόμενο διάστημα για την λήψη της απόφασης. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ύψος αλλά και τον χρόνο καταβολής των τελών κυκλοφορίας, που αναμένεται να αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ότι «θα σταλούν από την ΑΑΔΕ, θα δούμε όμως πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και θα δούμε πώς θα βοηθήσουμε την κοινωνία».

Τα τέλη κυκλοφορίας 2021 θα αναρτηθούν όπως κάθε χρόνο τον Νοέμβριο και θα είναι χωρίς αλλαγές. Άρα οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τα ίδια ποσά με πέρυσι. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εξοφληθούν με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις, με την πρώτη πληρωμή να τοποθετείται στη λήξη της προθεσμίας. 

Τα ποσά και η διαδικασία εκτύπωσης  

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας έως 31/10/2010 θα πληρώσουν από 22 ευρώ (για όχημα 400 κυβικών) έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. Συγκεκριμένα, τα ποσά ανά κατηγορία διαμορφώνονται ως εξής:

  • Από 1.072 κ.ε. έως 1.357 κ.ε.,135 ευρώ
  • Από 1.358 κ.ε. έως 1548 κ.ε., 255 ευρώ
  • Από 1.549 κ.ε. έως 1.738 κ.ε., 280 ευρώ
  • Από 1.739 κ.ε. έως 1.928 κ.ε., 320 ευρώ
  • Από 1.929 κ.ε. έως 2.357 κ.ε., 690 ευρώ
  • Από 4.001 κ.ε. και άνω, 1.380 ευρώ

Οι κάτοχοι οχημάτων με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.

Η διαδικασία για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας που παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με πέρυσι είναι απλή.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι να συμπληρώσει τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, συμπληρώνει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας καθώς και το έτος τελών κυκλοφορίας που αφορά η εκτύπωση.

Επιλέγοντας, ακολούθως, την αναζήτηση βγαίνει μήνυμα ότι έχουν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Τελευταίο βήμα είναι να πατήσει κάποιος το κουμπί «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».

Με την ταυτότητα πληρωμής οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο τα τέλη μπορούν να πληρωθούν στις τράπεζες ή μέσω e-banking.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις