Διεθνή

Ποιον τεράστιο πήχη ετοιμάζεται να ξεπεράσει η μετοχή της Apple;


To success story της Αpple, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία και αναγνωρίσιμα brand σ’ όλη την υφήλιο, συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία και στη Wall Street. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η μετοχή του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού θα γίνει η πρώτη στα χρονικά του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που η αξία κεφαλαιοποίησής της θα ξεπεράσει τα 3 τρισ.δολάρια.

Ηδη από τις αρχές του έτους η μετοχή της Apple έχει εκτοξευθεί κατά 35% και συνεχίζει δυναμικά την πορεία προς τα πάνω. Μεγάλη ώθηση, που κάνει επενδυτές και ειδικούς να εκτιμούν ότι η μετοχή του τεχνολογικού ομίλου μπορεί να ξεπεράσει τον πήχη των 3 τρις., είναι η τελευταία αναβάθμιση της τιμής στόχου που έκανε η JPMorgan. Η αμερικανική τράπεζα αναθεώρησε ανοδικά την τιμή στόχο, συγκεκριμένα στα 210 δολάρια από τα 180 δολάρια που ήταν η προηγούμενη.

H Apple, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, κατάφερε να αυξήσει περισσότερο τις πωλήσεις της στην Κίνα, όπου αυξήθηκαν κατά 70%, ενώ σε άλλα μέρη του κόσμου ήταν σημαντικά λιγότερες. Όσον αφορά τις πωλήσεις μεμονωμένων προϊόντων, το iPhone σαφώς προηγείται, το οποίο παρέχει στην Apple πάνω από το 52 τοις εκατό των πωλήσεων.

Πέρυσι, ένα στα δύο δολάρια που εισέπραξε αφορούσαν το iPhone. Το δεύτερο πιο επιτυχημένο προϊόν είναι οι υπηρεσίες που παρέχει η Apple στους πελάτες της. Πρόκειται κυρίως για υπηρεσίες streaming όπως Apple TV, Apple Music ή υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων, το γνωστό iCloud.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα