Πολιτική

Κόντρα Δούκα με Μενδώνη για τη Βασιλίσσης Όλγας


Μέτωπο αντιπαράθεσης άνοιξε μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων στη Βασιλίσσης Όλγας. Η «μάχη» των δηλώσεων επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του δρόμου, τον φορέα υλοποίησης και τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Λ. Μενδώνη: «Ο κ. Δούκας υιοθετεί ένα έργο που πολέμησε»

Η Υπουργός Πολιτισμού, σε απάντησή της προς τον Δήμαρχο, σημείωσε με νόημα πως ο κ. Δούκας δηλώνει σήμερα «υπερήφανος και ευτυχής» για ένα έργο το οποίο προεκλογικά αρνούνταν και πολεμούσε. Η κ. Μενδώνη τόνισε ότι η διαμόρφωση του δρόμου, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, ήταν προτεραιότητα της προηγούμενης διοίκησης του Κώστα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο φορέας υλοποίησης, η «Ανάπλαση Α.Ε.», τελεί πλέον υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων και όχι του Δήμου. Η Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις αρχαιότητες που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών, υπογραμμίζοντας ότι η ανάδειξή τους μετατρέπει τη Βασιλίσσης Όλγας σε ένα πολύτιμο ιστορικό τοπόσημο για την πρωτεύουσα.

Χ. Δούκας: «Η Υπουργός έχει επιλεκτική μνήμη»

Άμεση ήταν η απάντηση του Χάρη Δούκα, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Μενδώνη για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι ο αρχικός σχεδιασμός της προηγούμενης διοίκησης προέβλεπε την πλήρη πεζοδρόμηση της οδού, ενώ η δική του δέσμευση —που έγινε πράξη— ήταν η μετατροπή της σε «πολυτροπικό δρόμο ήπιας κυκλοφορίας».

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, η αλλαγή αυτή ήταν απαίτηση των πολιτών για να σταματήσει η κυκλοφοριακή ταλαιπωρία, καταλήγοντας πως το αποτέλεσμα δικαιώνει τον δικό του σχεδιασμό. Η αντιπαράθεση έκλεισε σε υψηλούς τόνους, με τον Δήμαρχο να εύχεται «Καλό Πάσχα» στην Υπουργό.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα