Χρηστικά

Ρεκόρ εμπλεκόμενων σε υποθέσεις μαύρου χρήματος τον Απρίλιο (πίνακας)


Σε κλοιό 130 άτομα που εμπλέκονται σε 15 υποθέσεις - Στο επίκεντρο λίστες με καταθέτες εξωτερικού και σχετιζόμενοι με τον Γ. Τράγκα

Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ο αριθμός των ατόμων που ψάχνουν για «μαύρο» χρήμα η ΑΑΔΕ και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μόνον τον μήνα Απρίλιο, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απέστειλε στις φορολογικές αρχές 15 έγγραφα με τα οποία ζητεί πληροφορίες και τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων για 130 άτομα, που αναφέρονται στα συγκεκριμένα έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα πρόσωπα που ξεκίνησαν να ελέγχονται τον Απρίλιο, από τον Αρχή σχετίζονται με τις λίστες που παρέλαβε η Ελλάδα από περισσότερες από 100 χώρες με στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και άλλων χρηματοοικονομικών επενδύσεων, τα οποία διασταυρώνονται με τα δεδομένα που προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις.

Επίσης, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με ορισμένες πηγές,  μέσα στους πολλούς ελεγχόμενους που καταγράφηκαν τον Απρίλιο, να είναι και πρόσωπα που σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα.

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία βρίσκονται εμπλεκόμενα σε υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, και ζητεί από την ΑΑΔΕ στοιχεία για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία που δηλώνουν στην Εφορία, ώστε να συνεχιστεί σε βάθος η έρευνα.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η «έκρηξη» των κρουσμάτων τον Απρίλιο, καθώς εστάλησαν από την Αρχή στην ΑΑΔΕ 15 υποθέσεις στα οποία κατονομάζονται 130 άτομα, ενώ στους προηγούμενους τρεις μήνες του 2022, είχαν αποσταλεί 20 φάκελοι, οι οποίοι αφορούσαν σε 97 άτομα.

Ο Απρίλιος ήταν τελικά πολύ παραγωγικός στη μάχη κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αφού τα άτομα που θεωρούνται εμπλεκόμενα για νομιμοποίηση εσόδων, είναι αυξημένα κατά 34% σε σχέση με τα πρόσωπα που εντοπίστηκαν σε ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο.

Συνολικά, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, έχει θέσει στο στόχαστρο και διερευνά συνολικά 35 υποθέσεις ξεπλύματος και 227 άτομα που κατονομάζονται στους φακέλους των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Παράλληλα, από τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει πως, τον μήνα Απρίλιο ξεκίνησαν 35 νέες έρευνες ενώ συνολικά, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022 άρχισαν 86 νέες έρευνες.

Επίσης, τον Απρίλιο οριστικοποιήθηκαν από την Αρχή, 10 έρευνες, ενώ οι έρευνες που ολοκληρώθηκαν στο τετράμηνο ανήλθαν σε 48.

xeplyma

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα