Αγορές

Σε ανοδική ρότα τα χρηματιστήρια, μικρά κέρδη στο ΧΑ


Ανοδικά κινούνται σήμερα οι  ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες  και το ΧΑ ακολουθεί, καλύπτοντας τις χθεσινές απώλειες. Όμως η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός – ένδειξη επιφυλακτικότητας δυνητικών αγοραστών και πωλητών, που να «μεταφρασθεί» στη συνέχεια σε  αλλαγή σκηνικού.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται σε φάση  βραχυχρόνιας συσσώρευσης, πριν από μία μεγάλη κίνηση. Η κατεύθυνση της θα εξαρτηθεί από  το γενικότερο κλίμα στις διεθνείς αγορές και από τη στάση των μεγάλων funds που διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στην πορεία του ΧΑ.
Θετικό στοιχείο η σταδιακή μείωση των ανοιχτών θέσεων από  επιθετικά funds που «σορτάριζαν» από πέρυσι τις τραπεζικές μετοχές και τη ΔΕΗ.
Το επόμενο «στοίχημα» για την αγορά είναι η υπέρβαση των 950 μονάδων, που αποτελούν άνω όριο της ζώνης συσσώρευσης και η διάσπαση τους θα ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη ανοδική κίνηση.

Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται περί τις 944,5 μονάδες, με κέρδη 0,60%.
Την ίδια ποσοστιαία άνοδο σημειώνει ο  FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που βρίσκεται στις 2.363,3 μονάδες.

Με κέρδη 1,05% ο Ft40M των mid caps, βοηθούμενος από τη μεγάλη άνοδο  της Αβαξ (+7,5%) και της MIG (+4%).

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι +0,84% και τώρα τα κέρδη του έχουν περιορισθεί σε 0,25%. Προηγείται και σήμερα η Attica Bank με +1,5%. Πειραιώς +1%, Εθνική +0,8%, Ελλάδος +0,5%, Alpha +0,3%. Στο κόκκινο η Eurobank (-0,5%).

Όλα τα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips κινούνται με θετικό πρόσημο. Προηγούνται ΕΛΠΕ +1,8%, ΑΔΜΗΕ +1,5%, Coca-Cola +1,3%,  Βιοχάλκο , Ελλάκτωρ και Lamda  +1%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις