Πολιτική

Ταξίδι από τη γη στο ανθρώπινο δέρμα


Την επιστήμη της αξιοποίησης προϊόντων από την ελληνική φύση στα καλλυντικά, πραγματεύεται η επόμενη ομιλία του καινοτόμου θεσμού CAFE SCIENTIFIQUE. Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Γαρδίκη, Διευθυντή Επιστημονικών Υποθέσεων της εταιρείας Apivita.

Τι είναι φύση; Τι είναι φυσικό προϊόν; Τι είναι βιολογικό προϊόν; Είναι τα φυσικά προϊόντα ασφαλή και αποτελεσματικά; Ποια η ιδιαιτερότητα της ελληνικής φύσης; Πώς από ένα φυτό προκύπτει ένα φυσικό καλλυντικό; Ποια η επίπτωσή του στο ανθρώπινο δέρμα; Πώς η κοσμητολογία μετατράπηκε από τέχνη σε επιστήμη; Αυτά και άλλα ερωτήματα παρατίθενται και συζητιούνται στο περιπετειώδες ταξίδι των φυσικών συστατικών από τη γη στο ανθρώπινο δέρμα με όχημα τη βιολογία, τη φυσική, τη χημεία και τη φαντασία.

Ποιος είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Γαρδίκης 

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Γαρδίκης σπούδασε Φαρμακευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιομηχανική Φαρμακευτική και Διδακτορικό στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Έχει μετεκπαιδευτεί στο CNRS της Grenoble, στο Universita degli studi του Μιλάνο, στο Universidad Complutense της Μαδρίτης, στο University of Lodz της Πολωνίας και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Αθήνας. Εργάζεται ως Διευθυντής Επιστημονικών Υποθέσεων στην Εταιρεία APIVITA.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το CAFE SCIENTIFIQUE είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που προσφέρει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά. Οι ομιλίες γίνονται μια φορά το μήνα, ημέρα Παρασκευή, στις 7μμ, στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου, 210-345-3111 μετρό Κεραμεικός,), με ελεύθερη είσοδο. Το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει στο κοινό του Cafe Scientifique 10% έκπτωση στις τιμές του καφέ (για ποτό και φαγητό) την ημέρα της εκδήλωσης.

Τα επόμενα ενδιαφέροντα θέματα που θα παρουσιαστούν στο CAFE SCIENTIFIQUE είναι:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

«Ξέρουμε πώς νιώθεις!» - Οι μηχανές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν συναισθήματα

Αμαρυλλίς Ραουζαίου, Ερευνήτρια, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Παρασκευή 11 Μαρτίου

«Κατασκευάζοντας ιστούς: αναγέννηση δοντιών»

Κέλλυ Διαμαντή, Ενδοδοντολόγος, Ερευνήτρια, Οδοντιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παρασκευή 8 Απριλίου

«Το ανθρώπινο μικροβίωμα, ο αθέατος συνοδοιπόρος στην εξέλιξη και την υγεία μας»

Διονύσης Σγούρας, Κύριος Ερευνητής, Εργαστήριο Ιατρικής Μικροβιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Επίσης, τον Απρίλιο, στο πλαίσιο του Athens Science Festival θα μας μιλήσει ο Γιάννης Κερκινές, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με θέμα «Η τέχνη της απάτης, της διαπόμπευσης, αλλά και της σάτιρας στις Επιστήμες».

Παρασκευή 3 Ιουνίου

«Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων: από την εμπειρία στην αυτοματοποίηση»

Παναγιώτης Σκανδάμης, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις