Διεθνή

Το φάντασμα της Χούντας στις ΗΠΑ – Στρατηγοί εναντίον “σοσιαλιστή” Μπάιντεν


Αυτό που ήταν σύνηθες φαινόμενο στις τριτοκοσμικές χώρες και στις “μπανανίες” της Λατινικής Αμερικανικής, συμβαίνει τώρα και στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, που έχουν δημοκρατική παράδοση και ισχυρούς θεσμούς: Οι στρατιωτικοί διεκδικούν ρόλο στη διακυβέρνηση και “λόγο” στα πολιτικά πράγματα.

Δεν συνωμοτούν στα παρασκήνια, ούτε ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα τανκς στους δρόμους. Διακατέχονται όμως από τα παλιά γνωστά αντικομμουνιστικά και ακροδεξιά σύνδρομα, αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και προσπαθούν να υπαγορεύσουν “γραμμή πλεύσης”

Τα φαινόμενα πληθαίνουν και γίνονται ανησυχητικά. Μετά την ανοιχτή επιστολή Γάλλων απόστρατων στρατηγών που προειδοποιούσαν για εμφύλιο στη χώρα, ανάλογη κίνηση έγινε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού: 124 πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σε κοινή ανοιχτή επιστολή τους υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν στα χέρια του “σοσιαλιστή” Μπάιντεν – στον οποίο καταλογίζουν ακόμη έλλειψη πνευματικής διαύγειας - και θεωρούν «καθήκον τους να παρέμβουν» για να «σώσουν» τη χώρα.

  • «Το έθνος μας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Μαχόμαστε για την επιβίωσή μας ως μια συνταγματική δημοκρατία, όπως δεν έχουμε κάνει ποτέ από την ίδρυση των ΗΠΑ το 1776. Η μάχη είναι μεταξύ των υποστηρικτών του σοσιαλισμού και του μαρξισμού και των υποστηρικτών της συνταγματικής ελευθερίας», τονίζουν στην ανοιχτή επιστολή τους.

Η οργάνωση Flag Officers for America που βρίσκεται πίσω από την κίνηση των στρατηγών, αναφέρει ότι πρόκειται για ομάδα απόστρατων αξιωματικών «που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται το Σύνταγμα των ΗΠΑ ενάντια σε όλους τους εχθρούς, ξένους και εγχώριους».

«Εγχώριους εχθρούς» θεωρούν το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον και προσωπικά τον πρόεδρο Μπάιντεν, στον οποίον εκτός από “αριστερή απόκλιση” και “πνευματική ανικανότητα” καταλογίζουν επίσης ότι εκλέχθηκε  με νοθεία – όπως υποστηρίζει και ο Τραμπ.

«Χωρίς δίκαιες και τίμιες εκλογές που να αντιπροσωπεύουν την λαϊκή βούληση, η συνταγματική μας δημοκρατία χάθηκε», αναφέρεται στην επιστολή. «Το FBI και το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να δρουν άμεσα όταν έρχονται στη δημοσιότητα εκλογικές ανωμαλίες και όχι να τις αγνοούν όπως έγινε το 2020».

Οι υπογράφοντες την επιστολή αμφισβητούν και την... διανοητική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι «η νοητική και φυσική κατάσταση του επικεφαλής δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πρέπει να είναι ικανός να πάρει άμεσα αποφάσεις για την εθνική ασφάλεια, μέρα νύχτα».

Ανάλογες απόψεις για την κατάσταση πνευματικής υγείας του Τζο Μπάιντεν υποστήριζε και διέσπειρε κατ΄επανάληψη ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ακόμη εκείνος που επέμεινε (και συνεχίζει) να μιλά για εκλογική απάτη και νοθεία, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στην αμερικανική κοινωνία, με αποκορύφωμα την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης