Την ικανότητα να προσαρμόζεται αποτελεσματικά σε διαφορετικές περιστάσεις με την κατάλληλη εφαρμογή λογισμικού, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση, έχει το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, το οποίο διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology και έχει σχεδιάστεί από τη SoftBank Robotics.
Με αφορμή την συμμετοχή της στο τριήμερο φεστιβάλ EcoFest 2021, στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), η εταιρία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ έχει παραχωρηθεί στο Ερευνητικό Εργαστήρι CoNSeRT του ΠΑΔΑ, με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών.
Το Εργαστήριο CoNSeRT του ΠΑΔΑ σχεδίασε ειδική εκπαιδευτική εφαρμογή, με την οποία το ρομπότ παρακινούσε τους επισκέπτες να γίνουν «ecoists», υιοθετώντας μια οικολογική στάση ζωής, με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο ΝΑΟ απαντούσε στους επισκέπτες σχετικά με τις ορθές περιβαλλοντικές συνήθειες που μπορούν να εφαρμόζουν και έπαιζε το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Πως να είσαι ecoιστής!».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το συγκεκριμένο ρομπότ συγκαταλέγεται σε ένα από τα πλέον αγαπητά ανθρωποειδή ρομπότ διεθνώς.
Η Mobile Technology από το 2003 σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις που βασίζονται σε συστήματα συλλογής δεδομένων και φορητά υπολογιστικά συστήματα για επιχειρήσεις. Επενδύει στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στoν μετασχηματισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν το RFID, τα συστήματα διαχείρισης φωνητικών εντολών, οι ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού η ρομποτική, με τα ανθρωποειδή ρομπότ Pepper και ΝΑΟ.
Το CoNSeRT ιδρύθηκε το 2019 ως εργαστήριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και αποτελεί τη συνέχεια της ομώνυμης ερευνητικής ομάδας CoNSeRT, η οποία συστάθηκε το 2016. Το CoNSeRT δραστηριοποιείται στην έρευνα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών, δίνοντας έμφαση στη Μηχανική Μάθηση, Κινητό και Φορετό Υπολογισμό, Συναισθηματική Υπολογιστική & Μάθηση, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, καθώς και πλατφόρμες/λύσεις Νεφοϋπολογισμού.
Οι ερευνητές του ConSeRT έχουν συμμετάσχει επιτυχώς τόσο σε προτάσεις χρηματοδότησης έρευνας, όσο και στην υλοποίηση αντίστοιχων εγχειρημάτων, έχοντας στο ενεργητικό τους αρκετά ευρωπαϊκά (H2020, FP7) αλλά και εθνικά έργα, με προϋπολογισμό χρηματοδότησης που υπερβαίνει τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ.