Ελλάδα

Το “Sin” αποχαιρετά τον Βαγγέλη Νιάκα


Με θλίψη και οδύνη το “Sin” και οι άνθρωποι του αποχαιρετούν τον Βαγγέλη Νιάκα, τον δημοσιογράφο που ήταν ένας από τους συνιδρυτές του site και επί 10ετία  υπήρξε στυλοβάτης της εκδοτικής προσπάθειας.

Ο φίλος, συνάδελφος και συνεργάτης μας απεβίωσε χθες, σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Καλλιθέας (Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου).

Ο Βαγγέλης Νιάκας γεννήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας το 1951. Μετά το Λύκειο σπούδασε οικονομικά στην Ιταλία, στη Σχολή Οικονομίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Εγραψε στα ιταλικά το βιβλίο "Η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος και η εξέλιξη των αμοιβών εργασίας στην Ελλάδα", που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μόντενα.

Τη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1978 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΑΥΓΗ», «ΓΝΩΜΗ», «ΚΕΡΔΟΣ», και «ΠΡΩΤΗ» καλύπτοντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Γεωργίας.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τις μεταφράσεις και μετέφρασε στα ελληνικά βιβλία και κείμενα της ιταλικής λογοτεχνίας

Το 1989 υπήρξε συνιδρυτής και της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», η οποία ξεκίνησε ως εβδομαδιαία και, αργότερα, την εποχή της άνθησης του Χρηματιστηρίου μετατράπηκε σε ημερήσια ξεπερνώντας σε κυκλοφορία τις παραδοσιακές οικονομικές εφημερίδες της εποχής.

Ο Βαγγέλης Νιάκας ήταν ένας καταρτισμένος δημοσιογράφος με επαγγελματική επάρκεια. Ευγενής και φιλικός, φρόντιζε πάντα να βοηθά νέους δημοσιογράφους, καθοδηγώντας τους στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις