Χρηστικά

Υπερωρίες στις παραλίες θα κάνουν πάνω από 7.000 εφοριακοί!


Μαζική εξόρμηση φορο-ελεγκτών στα νησιά και σε χερσαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας δρομολογεί η ΑΑΔΕ

Μαζική εξόρμηση των εφοριακών στα νησιά και σε χερσαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας δρομολογεί η ΑΑΔΕ, προκειμένου να διενεργήσουν εξονυχιστικούς φορολογικούς ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο, μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή εγκρίθηκε το κονδύλι για την υπερωριακή εργασία, αλλά και την εργασία απογεύματα, βράδια, Σαββατοκύριακα και αργίες, ώστε να ελέγχουν σε 24ωρη βάση και 7 ημέρες την εβδομάδα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές με αυξημένη κίνηση.

Παράλληλα εντός των ημερών, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η άλλη απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, για τις αποσπάσεις εφοριακών υπαλλήλων στα νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Πρόκειται για τα νησιά του Αιγαίου (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κ.λπ.)  και του Ιονίου (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), αλλά χερσαίους προορισμούς της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής της Πιερίας και της Εύβοιας.

Μάλιστα οι οδηγίες που δίδονται και φέτος στους εφοριακούς είναι να κυκλοφορούν ως απλοί τουρίστες, με μαγιό, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τους καταστηματάρχες και να παρακολουθούν διακριτικά αν εκδίδονται αποδείξεις τόσο στους ίδιους όσο και στα άλλους θαμώνες.

Για φέτος έχει προγραμματιστεί η διενέργεια 46.720 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις ΔΟΥ και τις Υπηρεσίες Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

Ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων που διαπιστώνονται, επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και «λουκέτα» από 48 ώρες έως ένα μήνα. Με λουκέτο αλλά και ποινικές κυρώσεις τιμωρούνται και όσοι βιαιοπραγούν σε βάρος των εφοριακών ελεγκτών.

Έλεγχοι όλο των 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα

Ειδικότερα, με την απόφαση του κ.Πιτσιλή εγκρίθηκε το κονδύλι για την υπαραπασχόληση των εφοριακών ελεγκτών, που αφορά:

  • Απογευματινή υπερωριακή εργασία και απασχόληση πέραν του πενθημέρου έως 94.490 ώρες και συνολική δαπάνη έως 539.870,50 ευρώ, για 7.454 υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, και
  • Νυχτερινή υπερωριακή εργασία και εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες έως 49.520 ώρες και συνολική δαπάνη έως 361.289,50 ευρώ, για 6.274 υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, για τη χρονική περίοδο έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Η συγκρότηση συνεργείων υπερωριακής κ.λπ. εργασίας και η περιγραφή των συγκεκριμένων εργασιών που θα πραγματοποιηθούν θα γίνεται με απόφαση του Προϊσταμένου έκαστης υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, ο οποίος θα βεβαιώνει και την πραγματοποίηση της ως άνω υπερωριακής κ.λπ. εργασίας. Οι αποφάσεις αυτές θα κοινοποιούνται στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης.

Η υπερωριακή απασχόληση εκάστου υπαλλήλου δεν θα υπερβαίνει ανά εξάμηνο:

  • τις 120 ώρες απογευματινής υπερωριακής εργασίας, 
  • τις 96 ώρες νυχτερινής εργασίας και
  • τις 96 έξι ώρες εργασίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες.

Στην ανωτέρω υπερωριακή κ.λπ. εργασία, μπορούν να μετέχουν περισσότεροι υπάλληλοι καθώς και αποσπασμένοι, εντός του ανωτέρω συνολικού αριθμού ωρών που εγκρίνονται με την παρούσα απόφαση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα