Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, μετά το χθεσινό sell-off, μετά και την ανακοίνωση των εμπορικών στοιχείων από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι δηλώσεις του προέδρου της Fed καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,45% στις 38.297 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% υψηλότερα
Στην Κίνα, κέρδη 1,24% για τον Shanghai Composite στις 3.044 μονάδες, οριακά υψηλότερα ο Kospi στη Σεούλ στις 2.610 μονάδες και ASX στην Αυστραλία στις 7.617 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί οριακά στις 16.238 μονάδες.
Στην Ιαπωνία, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 7,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, χαμηλότερα από το 7,8% του προηγούμενου μήνα αλλά υψηλότερα από την αύξηση 7% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας σκαρφάλωσε στα 366,5 δισ. γεν (2,37 δισ. δολάρια), έναντι των 299,9 δισ. γεν που ανέμεναν οι αναλυτές.
Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόουμ Πάουελ, δήλωσε πως υπήρξε «έλλειψη περαιτέρω προόδου μέχρι στιγμής φέτος για την επιστροφή στον στόχο μας για πληθωρισμό 2%», σημειώνοντας πως τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με τρεις μήνες ανοδικών εκπλήξεων, δεν έδωσαν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αρκετή εμπιστοσύνη ώστε να χαλαρώσουν σύντομα την πολιτική τους. Σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως.
Οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη, με το Ισραήλ να υπόσχεται να «απαντήσει» στην επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.