Μπορεί η διεξαγωγή του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας να είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση λόγω της πυραυλικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Aramco, όμως τελικά οι οδηγοί της Formula 1 αποφάσισαν να αγωνιστούν κανονικά, παρά τους φόβους τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Σε συνάντηση, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, οι πιλότοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και παρά τις εγγυήσεις των διοργανωτών ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα λόγω των πυραυλικών συστημάτων που βρίσκονται περιμετρικά της πίστας, ήταν έτοιμοι να μποϊκοτάρουν τον αγώνα.
Καθοριστικό ρόλο στην οπισθοχώρηση των οδηγών φαίνεται πώς έπαιξε η επέμβαση του CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι, αλλά και του αγωνιστικού διευθυντή του σπορ, Ρος Μπρον, κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα.
Ο Toto Wolff της Mercedes είπε: «Ήταν μια καλή συνάντηση. Εμείς, ως αρχηγοί της ομάδας, έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι είμαστε προστατευμένοι εδώ, πιθανότατα αυτό είναι το μέρος ασφαλείας στη Σαουδική Αραβία αυτή τη στιγμή, που αγωνιζόμαστε».
Ο Christian Horner της Red Bull ήταν επίσης σίγουρος ότι θα προχωρούσε. «Θα αγωνιστούμε», είπε.
«Είμαστε ενήμεροι για την επίθεση στον σταθμό διανομής Aramco στη Τζέντα νωρίτερα σήμερα το απόγευμα και παραμένουμε σε επαφή με τις αρχές ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και με τη F1 και τη FIA για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και ασφάλειας για την εγγύηση της ασφάλειας. όλων των επισκεπτών στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 καθώς και των οδηγών, των ομάδων και των ενδιαφερόμενων μερών», αναφέρεται σε δήλωση.
«Το προγραμματισμένο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί. Η ασφάλεια και η ασφάλεια όλων των επισκεπτών μας συνεχίζει να είναι η κύρια προτεραιότητά μας και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους θαυμαστές για ένα Σαββατοκύριακο με αγώνες και ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας».
Ωστόσο, ορισμένοι οδηγοί θεωρούνταν λιγότερο πεπεισμένοι. Πριν από την επίθεση, ο Lewis Hamilton ήταν κατηγορηματικός στο να απαιτήσει η F1 να γίνουν περισσότερα προκειμένου να προωθήσει τη μεταρρύθμιση στη Σαουδική Αραβία εφόσον το άθλημα συνεχίσει να διεξάγεται εκεί.
Το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας έχει προσελκύσει τεράστιες επικρίσεις - συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για αδιάκριτο βομβαρδισμό αμάχων στην Υεμένη - και έθεσε την F1 για άλλη μια φορά στο προσκήνιο για βοήθεια στη νομιμοποίηση των δραστηριοτήτων του καθεστώτος.