Νέο Επιχειρείν

H «μάχη» των Πανεπιστημίων για ένα επιχειρηματικό «παιχνίδι»


Φοιτητές από 5 εξέχοντα Πανεπιστήμια σε 5 ευρωπαϊκές χώρες – Athens Information Technology (Ελλάδα), Πανεπιστήμιο Άαλμποργκ (Δανία),  Πανεπιστήμιο Σαπιέντζα Ρώμης (Ιταλία), Πανεπιστήμιο Σαουθάμπτον (Ηνωμένο Βασίλειο) και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Βαρσοβίας (Πολωνία) – από διαφορετικούς κλάδους (επικοινωνία, μέσα μαζικής ενημέρωσης, πληροφορική,  μηχανολογία, διαχείριση έργων, διοίκηση επιχειρήσεων) συναγωνίζονται σε ένα πολυεπίπεδο επιχειρηματικό παιχνίδι που άπτεται της λειτουργίας μιας εικονικής εταιρείας για κάποια εικονικά εταιρικά έτη, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων τους για την ενίσχυση της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της ανοιχτής καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (15 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου), όπως μεταδίδει το  startupper.gr, προκαθορίζονται σημαντικές επιχειρηματικές και διαχειριστικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με πραγματικές αποφάσεις, παράγοντας πραγματικά αποτελέσματα. Οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους πολλές επιλογές και εργαλεία (π.χ. να «αγοράσουν» έρευνες αγοράς και να εξετάσουν τι κάνουν οι ανταγωνιστές στο παιχνίδι, να «τρέξουν» εκστρατείες μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας το «κεφάλαιο» τους κ.ά.), αποκτώντας πρακτική εμπειρία και κατάρτιση στη διαχείριση επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, το παιχνίδι αναπτύσσει τεχνικές επιχειρηματικές δεξιότητες, συνδυάζοντας τη θεωρία με την πρακτική σε τομείς που σχετίζονται κυρίως με τη στρατηγική, τον προγραμματισμό, την παραγωγή, το μάρκετινγκ, τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τις προμήθειες, την ανάλυση ανταγωνισμού και την έρευνα αγοράς. Η κριτική σκέψη, η λήψη αποφάσεων, η επίλυση προβλημάτων, η καινοτομία, η ανάληψη κινδύνων, η ανάλυση και η σύνθεση, η προώθηση θεμελιωδών αξιών όπως η ευθύνη, η προσπάθεια, η επιμονή και δέσμευση, η δεοντολογία, ο υγιής ανταγωνισμός, η ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης και πρωτοβουλίας και η συμβολή στην οικοδόμηση μελλοντικών επαγγελματιών, επιχειρηματιών και ηγετών.

Οι νικητές και τα βραβεία θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου. Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου VOICE και της διαδικτυακής πλατφόρμας συνεργατικής ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών www.innovvoice.com σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία Praxis MMT Corp., με εξειδίκευση σε διαδικτυακά, διαδραστικά εργαλεία επιχειρηματικές προσομοίωσης με στόχο την επιχειρηματική εκπαίδευση. Οι ομάδες συγκροτούνται και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας innovvoice και υποστηρίζονται από μέντορες εντός και εκτός πλατφόρμας, χρησιμοποιώντας εργαλεία συνεργατικής ανάπτυξης για την ενίσχυση της συνεργασίας και λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο του παιχνιδιού.

Το διαγωνισμό συντονίζει η Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.,  ο ελληνικός εταίρος στο έργο, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν» από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το οποίο συνδέει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με την επιχειρηματική πρακτική, προετοιμάζοντας τους φοιτητές του για μια καριέρα στον κόσμο των επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο χώρο της βιοτεχνολογίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις