ΕΥΖην

Δοκιμάστε αυτή την σούπερ θρεπτική, δροσερή και τραγανή σαλάτα Κινόα!


Τόσο πλούσια σε πρωτεϊνη και φυτικές ίνες, που τρώγεται και ως κυρίως γεύμα

Αυτή η σαλάτα με κινόα είναι δροσερή, τραγανή, γεμάτη γεύση, φουλ θρεπτική και υγιεινή. Επιπλέον, είναι vegan και χωρίς γλουτένη! Φτιάχνεται με φρέσκο αγγούρι, κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι, ρεβίθια και μαϊντανό, ενώ το ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, λεμόνι και σκόρδο της δίνει μια υπέροχη πινελιά. Θυμίζει κάπως το ταμπουλέ, τη λιβανέζικη σαλάτα με μυρωδικά και πλιγούρι. 

Τρεις ακόμα λόγοι για να την αγαπήσετε:

  • Πλούσια σε πρωτεϊνη και φυτικές ίνες
  • Ιδανική για γεύματα εκτός σπιτιού: Είναι τέλεια για μεσημεριανό στο γραφείο, πικνίκ, ταξίδια και αεροπορικά γεύματα.
  • Φιλική προς τις αλλεργίες: Ιδανική για πάρτι και συγκεντρώσεις, αφού είναι vegan, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη και χωρίς ξηρούς καρπούς - κατάλληλη για όλους!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ωμή κινόα, ξεπλυμένη
     
  • 2 φλιτζάνια νερό
     
  • 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια
     
  • 1 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο από τα σπόρια και ψιλοκομμένο
     
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
     
  • ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι (περίπου από 1 μικρό κρεμμύδι)
     
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός (από 1 μεγάλο ματσάκι)
     
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
     
  • ¼ φλιτζανιού χυμός λεμονιού (από 2-3 λεμόνια)
     
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
     
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
     
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
     
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Μαγείρεμα της κινόα: Αφού ξεπλύνετε την κινόα, τη βάζετε σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι με το νερό. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει απαλά. Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε την κινόα να σταθεί για 5 λεπτά, ώστε να γίνει αφράτη.
     
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος προσθέστε τα ρεβίθια, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Αφήστε τα στην άκρη.
     
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, το σκόρδο και το αλάτι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
     
  4. Όταν η κινόα κρυώσει ελαφρώς, προσθέστε τη στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε το ντρέσινγκ από πάνω. Ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέστε μαύρο πιπέρι κατά βούληση και, αν χρειάζεται, επιπλέον αλάτι.

Για καλύτερη γεύση, αφήστε τη σαλάτα να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Παραλλαγές:

Αυτή η σαλάτα είναι ήδη φανταστική, αλλά μπορείτε να τη σερβίρετε πάνω σε φρέσκα λαχανικά με επιπλέον ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού για επιπλέον γεύση. Μπορείτε επίσης να την εμπλουτίσετε με τριμμένη φέτα ή μια κουταλιά κρέμας κάσιους.

Διατήρηση: Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο, καλυμμένη, για περίπου 4 ημέρες. Μπορεί να σερβιριστεί κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Απολαύστε την!

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα