Χρηστικά

Αντικειμενικές αξίες: Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία αναθεώρησης - Ποιες διορθώσεις θα γίνουν


Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών,  από το οικονομικό επιτελείο. Δήμοι και δημότες αναμένουν μειώσεις, ωστόσο αυτές θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, διότι το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι σε αντίθετη περίπτωση θα καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ και θα μειωθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αφού μελετηθεί η πρόταση της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, στην οποία παραπέμφθηκαν οι προτάσεις των Δήμων, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Το χρονοδιάγραμμα του οικονομικού επιτελείου προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα ισχύσουν οι νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες σε δεκάδες Δήμους της χώρας, στους οποίους οι τιμές ζώνης κρίνονται υπερβολικά υψηλές.

 Να θυμίσουμε ότι Μεταξύ των Δήμων που έχουν ζητήσει μειώσεις των αντικειμενικών τιμών σε ορισμένες ζώνες είναι ο Δήμος Αθηναίων, Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου,  Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας,  Καματερού, Δάφνης,  Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Ραφήνας, Παλλήνης, Λαγκαδά, Κιλκίς, Αστυπάλαια, Ιστιαία-Αιδηψού, Αλεξανδρούπολης, Μύρινας Λήμνου, Ιθάκης, Πλατανιά Χανίων, Ρόδου, Καλαμάτας κ.λπ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα